Зареждане

BJJ граплинг организация награди победителите с печени прасенца

BJJ граплинг организация награди победителите с печени прасенца
Публикувано на: Декември 9, 2015 в 13:06 ч

Медалите и купите са черешката на тортата за всеки спортист. Винаги е хубаво да получиш един добре изглеждащ медал като спомен за трудните, изморителни тренировки, като доказателство, че всички лишения са си стрували, за да постигнеш целта си: а именно да спечелиш турнир по граплинг. Разбира се, паричните награди също са удовлетворяващи, но това е друга история.

Някои BJJ / граплинг организации хвърлят допълнителни усилия в производството на оригинални медали трофеи или награди: като например шампионски колани, самурайски мечове и други.

The Knjazevac International BJJ Open обаче решиха да предложат нещо различно на победителите в техния турнир, който се проведе в Княжевац, Сърбия.

Победителят от всяка дивизия получи като награда не какво да е, а печено прасе! Всички те позираха гордо със своите трофеи, след което с удоволствие започнаха да консумират вкусната си награда.

Печеното прасенце или наричано още pečenje в Сърбия и на Балканите е национална храна. Въпреки че, най-често pečenje означава „печено прасенце“, в много случаи то се приготвя и от друго месо, като агнешко, говеждо, телешко, козе, та дори и от пиле. За разлика от много други държави, pečenje се яде студено.



Приготвя се, като вече заколеното животно се измива, почиства и се поръсва обилно със сол. След това се пече цяло или на шиш на открит огън, или в голяма каменна пещ. След като е готово, печеното месо се нарязва на малки парчета, често с квадратна форма, с изключение на главата, която се сервира цяла или разрязана наполовина. Вътрешните органи като бъбреците или сърцето понякога се намират вътре в самото печено, но понякога се консумират отделно преди да се поднесе готовото ястие...



Миналия месец, Thiago Gaia, притежаващ черен колан по BJJ и MMA боец, спечели турнира Basileiro No Gi Open, който се проведе миналия уикенд. По време на награждаването,  Thiago вдигна плакат с фразата: "Бойците не ядат медали". Е, Thiago, в Сърбия ги хапват!!!


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес