Зареждане

Втори кръг на Power Team Sparring ЛИГА по таекуон-до ITF

Втори кръг на Power Team Sparring ЛИГА по таекуон-до ITF
Публикувано на: Март 16, 2012 в 11:20 ч

Източник: Novsport.com

На 18 март /неделя/ от 19:00 часа в „Арена Армеец” ще се проведе втори кръг от националната Power Team Sparring Лига по правилата на таекуон-до ITF. На първата гала вечер през февруари в оспорвани битки се срещнаха отборите "Фолкън" - Благоевград, "Калоян - Ладимекс" - Перник, "Тракия" - Пловдив и "АВС Файт Клуб" –  София. В резултат тимът на София победи категорично отбора на Перник, а „Фолкън" - Благоевград се наложи над отбора на Пловдив.
 
Новата дисциплина power team sparring се въведе по идея на вицепрезидента на Международната федерация по таекуон-до - Антон Нобило.  Подобни национални лиги по power team sparring по отбори има и в Хърватия, Словения, Босна,  Херцеговина, Гърция и Сърбия. Най-техничните състезатели по таекуон-до от отделните държави се срещат и на регионално първенство, на което през 2011 г. България се класира на трето място. Тази година финалът на балканиадата по power team sparring ще е в края на април в Загреб, Хърватия.

Лигата по power team sparring  у нас и в региона е възможност за по-прецизна подготовка на националите ни преди Европейското първенство по таекуон-до ITF, на което България е домакин от 14 до 20 май. Първенството трябваше да се проведе от 23 до 29 април в София, но се отложи с месец по късно заради тренировките на националния отбор по волейбол по същото време в „Арена Армеец”.

Новата дисциплина в таекуон-до ITF е доста по-атрактивната и показва есенцията на техниката на по-професионално ниво, като боят е съвсем реален. Използват се пълната гама от техники с пълен контакт нокаут и нокдаун от което играта става по-бърза и по-зрелищна.

През последните 12 години националният ни отбор по таекуон-до ITF се утвърди в челната тройка на Европа. За този период българските състезатели по таекуон-до ITF имат спечелени над 150 медала от световни и европейски първенства. През 2011-та на Европейското по таекуон-до ITF в Талин, Естония, България се класира на второ място след Русия с  общо 12 златни, 8 сребърни и 13 бронзови медала. През септември българите завоюваха 4-то място на Световното първенство в Северна Корея.
През 2004-та България за първи път е домакин на Европейско първенство по таекуон-дo ITF, а през 2006-та на Световното за юноши и девойки..
 
Европейското първенство по таекуон-до ITF  през май ще се проведе на 8 полета едновременно за всички индивидуални и отборни дисциплини – форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника. За първи път в историята на Европейското първенство ще се въведе като нова състезателна дисциплината power team sparing.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес