Зареждане

Вижте абсурдното обяснение на президента на Power Slap, че защита от шамаренето има

Вижте абсурдното обяснение на президента на Power Slap, че защита от шамаренето има
Публикувано на: Януари 25, 2023 в 10:28 ч
Битките с шамари са доста неадекватен "спорт", поради което е жалко да се види професионална спортна организация с висок профил като UFC, която се опитва да го легитимира със своята Power Slap League, излъчвана всяка седмица по TBS.

За да бъде ясно, битките с шамарите не са глупави, просто защото са опасни и причиняват травма на главата. В крайна сметка смесените бойни изкуства и други традиционни бойни спортове също са опасни и причиняват травма на главата. Това, което прави битката с шамари грандиозно глупава е, че състезателите просто трябва да стоят там и да поемат пълната сила на удар с отворена ръка в лицето.

Няма защита срещу мозъчни наранявания.

Което ни отвежда до президента на Power Slap Франк Ламичела, който, разговаря с Джон Морган от MMA Underground. Този човек имаше смелостта да каже, че има защитата при битки с шамари.

„При „без защита“, имам предвид, че няма уклончива защита. Ако вашето определение за отбрана е само избягване на удара, тогава това очевидно има някакъв елемент на истина“, каза Ламичела.

„Въпреки това, като говоря с тези момчета, те знаят че определено има защита. Има трениране на мускулите на главата, врата, раменете и нашите спортни изследвания и спортни данни, които публикуваме, ще започнат да доказват това. Да се научите колко точно да стегнете мускулите, колко да стиснете челюстта, всичко това има значение. Да се научите да се движите заедно с шамара, да не се стягате - всичко това има значение. Така че наистина има много варианти на защита. Кога затваряш очите си? Оставяте ли очите си отворени през цялото време? Има елементи на защита.“


Това звучи като крайно абсурдно обяснение на това какво представлява защитата. Нека разбием отговора на Ламичела:

  • Ще му отдадем известна заслуга за това, че неохотно призна, че има „елемент на истина“ относно липсата на избягване на удар, но всички знаем, че истинската защита също включва способността да се прикриват и блокират удари, както в бокса и ММА. Реферите го наричат интелигентна защита. На шамарите е забранено да го правят според правилата.
  • Тренирането на тялото ви – „мускулите на главата, врата, раменете“ в този случай – да поема удара не е защита, без значение как се опитва той да го извърти.
  • Стискане на челюстта? Извъртане с шамара? Това е просто подготовка за удар, а не защита.
  • Този човек сериозно ли твърди, че затварянето на очите е форма на защита?

Какво мислите вие за този нов спорт, който така активно е налаган?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес