Зареждане

Таекуондистите ни замиват на регионална Power Team Sparring Лига

Таекуондистите ни замиват на регионална Power Team Sparring Лига
Публикувано на: Март 9, 2012 в 18:50 ч

 Източник: Sportal.bg

 На 11 март най-добрите български състезатели по таекуон-до ITF заминават на регионална Power Team Sparring Лига. Балканиадата ще се проведе в три последователни кръга в няколко държави едновременно, като в първи кръг България ще играе срещу Сърбия в Белград. Следващите срещи на българите са в Босна и Гърция през април. Първенството ще отличи най-техничните в дисциплината power team sparring между Хърватия, Словения, Босна,  Херцеговина, Гърция, България и Сърбия. Финалът е в Загреб, Хърватия, в края на април. Миналата година страната ни се класира на трето място.

 
Лигата по power team sparring  у нас и в региона е възможност за по-прецизна подготовка на националите ни преди Европейското първенство по таекуон-до ITF, на което София е домакин от 14 до 20 май.
 
Новата дисциплина в таекуон-до ITF е доста по-атрактивната и показва есенцията на техниката на по-професионално ниво, като боят е съвсем реален. Използват се пълната гама от техники с пълен контакт нокаут и нокдаун от което играта става по-бърза и по-зрелищна.
 
Българската федерация по таекуон-до ITF ще проведе втори кръг на националната ни Power Team Sparring Лига на 18 април в „Арена Армеец” от 19:00 часа.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес