Зареждане

Сумистът Пенчо Дочев: Отивам за злато в Япония

Сумистът Пенчо Дочев: Отивам за злато в Япония
Публикувано на: Октомври 4, 2019 в 08:23 ч
 Снимка: Николай Николов
Приключи подготовката на най-известният български състезател по сумо Пенчо Дочев, съобщава Агенция Фокус. Той заминава за Осака, Япония за участие в Световното първенство по сумо от 10-ти до 16-ти октомври тази година. Пенчо Дочев ще се състезава като част от Националния отбор по сумо в категория 85 килограма. В неговата категория ще се борят за медали 22-ма състезатели от цял свят, като конкуренция се очертават представителите на Украйна, Япония, Монголия, Русия и Украйна. След кантара на състезателите ще стане ясно кой срещу кого ще излезе в схватка.

"Отивам за злато, защото това ще бъде трето световно състезание за мен. На предишните две се класирах на трето място, но сега съм в перфектна форма, целеустремен и мотивиран да взема златото", заяви Пенчо Дочев. Негов треньор е Христо Христов, а подготовката му е продължила три месеца в Националната спортна академия с двуразови тренировки и свалянето на 10 килограма.

"Една схватка в сумото е максимум три минути, но като цяло срещата протича в секунди. Тук се използва цялата експлозивна сила на човек, неговата енергия още в самото начало на схватката, така че всичко се решава много бързо", обясни родния състезател. 

Пенчо Дочев е състезател по сумо вече десет години и през миналата завоюва и Европейската купа по сумо от Полша. Междувременно се състезава и по правилника на MMA, като последното беше през месец май в SFC 8: The Matrix.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес