Зареждане

Специалисти от Япония подготвят състезателите ни по Киокушин

Специалисти от Япония подготвят състезателите ни по Киокушин
Публикувано на: Юли 7, 2010 в 15:14 ч

 

Както вече съобщихме, в неделя на Камчия стартира IV летен лагер на Българската карате киокушин федерация. В присъствието на японски инструктори на лагера се води подготовка на близо 500 бойци в най-твърдия стил. Под ръководството на канчо Хатсуо Рояма (IX дан), шеф на федерацията по киокушин кан, се набляга на актуални техники и прийоми. Помагат му китайският специалист сенсей Сун Ли (експерт по енергетика на човешкото тяло) и шихан Хирото Окадзаки.

За каляване на бойците се водят тренировки с оръжия (дървени сопи) и т.н. Темите на лекциите и дискусиите са отворени и могат да бъдат допълвани. За този лагер поканени бяха гости от Русия, Китай, Япония, Швеция, Шотландия, Украйна, Полша и Грузия. 

 

"Първото, което ми направи впечатление в България, е огромният размах на киокушин. Всички се занимават много сериозно. А това е радостното. В цял свят се знае - най-добрите нации в киокушин са Русия и България. Надявам се, че ще тренирате още по-силно и да станете за пример. Предстоящите изпити не искам да коментирам, защото резултатите в тях са част от бъдещето!",  не скри възхищението си от организацията на лагера канчо Хатсуо Рояма.

 

Сенсей Асен Асенов (IV дан) заяви също, че е много доволен от поведението на бойците.

 

"Радостен съм, че тази година има повече големи състезатели, както и много деца. Времето е по-влажно, но всичко минава в добър ритъм. Тренировките вървят по план. Лагерът не е специално за националите, в него коригираме техники. Обръщаме внимание на класически елементи в киокушин - връщаме се към корените на най-твърдия стил. А без корени дърво няма. Лично съм доволен от поведението на бойците, от тяхното желание за изява и усвояване на новото. Мисля, че и тази година лагерът ще е успешен с добри отзвуци. Надявам се и на изпитите да бъде така."

 

Той коментира и подготовката.

 

"Наблягаме на основни техники, базови техники. Китайският сенсей Сун Ли ще обърне внимание на дишането и енергетиката на човешкия организъм. Сякаш малко позабравихме за тези неща - прекалено много бяха състезанията и турнирите. И това остана на заден план. Радостен съм и от идването на канчо Рояма. Моето мнение е, че това, което китаецът прави, е крайно важно", завърши сенсей Асенов.

 

Любопитното е, че ВИП гостите от Страната на изгряващото слънце, водят подготовка на групите с червени пояси - символ на кръвта на Учителя и Създател на киокушин сосай Масутацу Ояма. В четвъртък и петък са предвидени изпити за степени.

 

Лагерът е безплатен за всички членове на Българската карате киокушин федерация. Всичко е осигурено от спонсора на най-твърдия стил - ЗПД "Армееец".

 

 

Източник: БККФ

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес