Зареждане

Сливналията Даниел Дичев оглави Европейското джудо

Сливналията Даниел Дичев оглави Европейското джудо
Публикувано на: Април 15, 2010 в 09:01 ч

Даниел Дичев оглави Европейската ранглиста по джудо след успешното си представяне в Гърция в турнир от категория „А”, валиден за Европейската купа. На проявата в южната ни съседка Дичев пребори състезателите на домакините и Грузия, а на финала победи чешкия претендент за титлата. Така сливналията прибави в актива си още 50 точки и стана първи в Европейската ранглиста в джудото, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.

След успешното си представяне в джудото, тази седмица Даниел Дичев ще участва в турнир по самбо - отново в Гърция. През есента в Самоков Дичев стана световен шампион по самбо в категория до 100 кг. при младежите до 20 години.

Дебют на международния тепих предстои да направи Живко Мъндев. Той ще бъде вторият състезател на СК „Хаджи Димитър”, който ще защитава името на България в Халкидики, Гърция. В началото на март перспективния самбист преодоля съперниците си в Държавния личен отборен шампионат в София  при юношите до 18 години в категория до 81 кг.  и се класира за предстоящия турнир в Гърция.

„Когато работим в правилната посока нещата се получават. Това класиране на Дичев е много важно за нас, защото то е коректив на моята работа и неговите усилия за по-добро и още по-добро представяне. Надявам се, че тази седмица отново ще имаме повод за радост, след Европейското по самбо. Малко ме притеснява контузията на Живко Мъндев, но се надявам тя да не му попречи за добро класиране в дебюта му на международно състезание,” каза треньорът на СК „Хаджи Димитър”/Сливен/ Георги Велев.

Двамата сливенски състезатели ще отпътуват за участието си в турнира в четвъртък.
 

данаил дичев джудо

 

източник: novsport.com

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес