Зареждане

Руски джудист: Руснаци и украинци нямат негативизъм помежду си

Руски джудист: Руснаци и украинци нямат негативизъм помежду си
Публикувано на: Май 30, 2023 в 13:00 ч
Блокадата на руския спорт на международните състезания първи пробиха джудистите, спечелили медали на световното първенство в Доха.

Първото злато за Русия след отстраняването донесе Арман Адамян, който изрази съжаление за непристигането на украинците в Катар. Световният шампион Адамян споделя, че не е имало проблеми между руски и украински спортисти.

Адамян спечели златото на световното първенство до 100 кг в Доха през май. Украинският национален отбор реши да бойкотира турнира поради допускането на спортисти от Русия и Беларус.

Арман вярва, че човешките отношения са по-високи от политическите.

„Човешките отношения са по-високи от политическите. Джудистите са едно голямо семейство, в което всички се обичат и уважават. Състезавайки се с украинските джудисти, руснаците също не са имали проблеми. 

Жалко, че украинският отбор не дойде в Доха заради решение на тяхната федерация. Между спортистите на двете страни няма негативизъм. 

Не виждам никакви проблеми да се срещна с украински джудист на международни състезания", каза Адамян пред РИА Новости.

С решение на Изпълнителния комитет на Международната федерация по джудо (IJF) състезатели от Русия и Беларус могат да участват в Световното първенство като индивидуални неутрални състезатели.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес