Зареждане

Министър Кралев награди сабистките след успехите им на световното

Министър Кралев награди сабистките след успехите им на световното
Публикувано на: Ноември 15, 2019 в 08:23 ч
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС състезателка по самбо Мария Оряшкова за световната титла на Шампионата на планетата в Южна Корея.

В Чонгжу (Южна Корея) Оряшкова се наложи с 2:1 точки във финала над японката Риу Такахаши и така стана световна шампионка за пети път в кариерата си. Преди Оряшкова, бронзови отличия за страната ни завоюваха Анна-Мария Манушева (до 60 кг) и Ваня Иванова (до 64 кг), които също получиха плакети от Кралев. В отборното класиране, благодарение на страхотното си представяне, самбистките ни се наредиха на почетното трето място, като оставиха пред себе си единствено отборите на Русия и Украйна.

По време на срещата националният селекционер Васил Соколов разказа, че конкуренцията на Мондиала е била много голяма, като са участвали спортисти от над 80 държави. Мария Оряшкова, която се състезава и в борбата продължава подготовката си от началото на декември под ръководството на Петър Касабов. Тренировките и в двата спорта помагат много на Оряшкова за цялостното и представяне на тепиха. Подготовката си Мария и Ваня провеждат в София, а Анна-Мария тренира в клуба в Троян.

От своя страна Красен Кралев им благодари за успехите, които носят на България.

Васил Соколов и Николай Матев, който е личен треньор на Анна-Мария Манушева, също бяха бяха отличени с плакети на ММС за приноса към успехите на състезателките ни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес