Зареждане

Котоошу срещу Кайсей в първи кръг в Осака

Котоошу срещу Кайсей в първи кръг в Осака
Публикувано на: Март 8, 2014 в 09:48 ч
Източник: Gong.bg
Първи съперник на Калоян Андо-Котоошю на пролетния турнир "Хару башьо" в Осака ще бъде бразилецът Кайсей. Роденият в село Джулюница 203-сантиметров сумист вече се води японец, след като в началото на февруари се отказа от българското си гражданство, за да може един ден да стане треньор в "Страната на изгряващото слънце", съобщава Gong.bg.

Със 185-килограмовия Кайсей той се е борил само веднъж и е записал победа, но има и една служебна загуба заради отказване.

Другият ни представител Даниел Иванов-Аоияма в неделя ще излезе за първи път срещу 21-годишния Чийоотори - млад и много перспективен японски сумист, който досега има участия само в два турнира в елитната дивизия "макуучи", но в тях впечатли с представянето си.

"Йокодзуна" Хакухо тръгва в надпреварата в Осака срещу Шоходзан, а Харумафуджи срещу Тойоношима. Какурю е претендент за най-високото звание в йерархията. За да стане "йокодзуна", монголецът трябва да запише минимум 13 победи и да спечели "Хару башьо".

Преди началото на състезанието в Осака той проведе 66 тренировъчни схватки с различни борци и претърпя само три загуби. Във втория кръг Калоян ще мери сили с Окиноуми, а Даниел с Икиой. /БГНЕС

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес