Зареждане

Ивелина Илиева триумфира с титла на турнир в Австрия

Ивелина Илиева триумфира с титла на турнир в Австрия
Публикувано на: Септември 4, 2022 в 00:05 ч
БФ Джудо
Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева тримуфира с титла на европейската открита купа в Оберварт (Австрия).

Европейската вицешампионка и пета от Мондиал 2019 стартира директно от втория кръг в категория до 57 кг, като постигна 4 убедителни победи с ипон – над Малин Уилсън (Великобритания), Шанон ван де Мееберг (Нидерландия), на полуфинала се наложи със златна точка над Нилуфар Ермаганбетова (Узбекистан), а на финала се справи и с хърватката Тихея Тополовеч.

В категорията стартираха 19 състезателки. А в надпреварата сили мерят 283 джудисти от 37 държави.

Това бе второ състезание за Ивелина след олимпиадата Токио 2020. Тя участва и на европейското в София през април, но тъй като се бе оттеглила от спорта, състезателните й права бяха подновени едва в първия ден на шампионата в столицата.

Турнирът в Австрия бе част от подготовката за състезателката на “Шун джудо” за световното първенство в Ташкент (Узбекистан) от 6 до 13 октомври.

"Много съм доволен от представянето на Ивелина, направи силни срещи след толкова дълго отсъствие от голям форум - каза Свилен Скерлев, личен треньор на Илиева. - Разбира се, направихме си и изводи по отношение на подготовката, за да може да се похвалим скоро с тъкъв медал и от състезание с по-висок ранг.  Но мисля, че поставихме добро начало по пътя за олимпиадата в Париж 2024."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес