Зареждане

Георги Георгиев пое отговорността за джудото

Георги Георгиев пое отговорността за джудото
Публикувано на: Март 25, 2010 в 12:11 ч

Новият старши-треньор на националнияотбор по джудо Георги Георгиев заяви, че целта му е да изравни нивото на състезателите в българското джудо.

Олимпийският медалист от Атина ще работи в екип с друг наш именит джудист - Свилен Скерлев. Двамата ще се грижат за подготовката на гарнитурите мъже и жени, младежи и девойки.

"Ще създадем два плана и ще работим успоредно. Единият ще е за тази година, другия за след това. Искаме да изравним нивото на състезателите в България, тъй като част от джудистите са от световна класа, другите пък не са за татамито. Ако силите се поизравнят ще може да се провежда подготовка и тук, а не само в чужбина", заяви младият треньор.

Той се подготвя за Световното първенство в Токио през месец август. Скерлев пък не скри ентусиазма си за новата посока, в която те искат да ориентират българския спорт.

"Имаме много идеи и лични връзки, доскоро бяхме състезатели и бихме могли по-лесно да разберем джудистите. Естествено е, че ще се учим от по-опитните", каза той.

Двамата са избрани единодушно от УС на федерацията по джудо.

"Търсехме промяна. В последните две години резултатите не са задоволителни. Поставената цел пред двамата са поне два медала на Европейското първенство за младежи, което ще е в България през септември и един медал на Европейското до 23 години в Сараево", заяви генералния секретар на федерацията Асен Коруджиев, съобщава БГНЕС.

Той уточни, че очаква бюджета на федерацията да е приблизително същия с миналата година, което е около 600 000 лева. Все още не е ясно къде ще Европейското първенство за младежи - варианти са София и Самоков, като до десет дни трябва да се вземе решение за мястото на провеждане.

георги георгиев джудо граплинг

източник: novsport.com

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес