Зареждане

Дейна Уайт за боевете с шамари: Ако не ви харесва, не го гледайте

Дейна Уайт за боевете с шамари: Ако не ви харесва, не го гледайте
Публикувано на: Януари 18, 2023 в 15:22 ч
Дана Уайт има послание към онези, които се притесняват от уврежданията на мозъка в предстоящата му Power Slap лига за бой с шамари.

Миналата година президентът на UFC обяви най-новото си начинание, като разкри лигата Power Slap. Новият спорт бързо получи разрешение от Държавната атлетическа комисия на Невада. В процеса те създадоха няколко правила за новопостъпилата лига, планирана да провежда събития в UFC Apex.

Рундовете се оценяват 10-9, подобно на MMA. Точкуват се силата на шамара, времето за възстановяване и реакция. Естествено, мачовете могат да завършат и със спиране или дисквалификация.

Power Slap League беше подложена на тежки критики след обявяването си. Откакто съществуват бойните спортове, увреждането на мозъка е риск. За тези, които се състезават в Slap League, това е гарантирано, тъй като защитата буквално липсва - ударите влизат чисто.


По-рано тази седмица Дейна Уайт отговори на критиците. Там президентът на UFC заяви, че на тези, които не им харесва, да не гледат.

„Ние харчим доста пари, за да сме сигурни, че имаме двама здрави хора един срещу друг“, каза Уайт. „Имаме подходящо медицинско обслужване по време и след битката. Предвидили сме всичко нужно, за да образоваме хората за това. Точно както трябваше да образоваме хората за смесените бойни изкуства.

Но в Slap получават три до пет шамара на събитие. Боксьорите получават триста или четиристотин удара в битка. Сещате ли се какъв е отговорът ми на критиката? Ако не ви харесва, по дяволите, не го гледайте. Никой не ви моли да го гледате. О, отвратен ли си от това? Гледайте нещо друго."

Power Slap League на Дана Уайт в момента трябва да дебютира на 18 януари по TBS. Шоуто беше планирано за дебют миналата седмица, но беше отложено, след като шефът на UFC удари шамар на жена си в нощен клуб.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес