Зареждане

България отново в европейския елит по таекуондо

България отново в европейския елит по таекуондо
Публикувано на: Май 10, 2017 в 07:43 ч
Източник: novsport.com
Българските таекуондисти продължават да печелят медали от големи първенства. На завършилото в Родос Европейско първенство по пумсе българските състезатели се представиха повече от успешно.  Тройката при кадетите Ния Цанкова, Пресиана Сърбинова и Милица Петрова спечелиха бронзов медал след като успяха да се справят със сериозната конкуренция на Русия. Седем стотни недостигнаха за медал на  Ася Борисова и Теодор Пенчев при смесените двойки, а при кадети момчета се наредихме на пето място. Това са резултати, които за първи път постигат български таекуондисти на Европейско първенство, съобщава novsport.com.

Припомняме, че също на гръцкия остров Родос на 5-ти и 6-ти май се проведе първото Световно първенство по плажно пумсе, където Христо Върбанов се нареди за първи път в историята на този спорт в България на пето място, а Симеон Попов остана девети.

Към тези успехи прибавяме златния медал на Александър Джорджев на турнира за "Купата на Президента", която се проведе в Атина. Също там България спечели още един сребърен на Даниел Ладжев в кат. до 45 кг., и два бронзови медала на Христо Богданов в кат. до 37 кг., и Светозара Увакова в кат. до 55кг.

Така смело можем да наредим успехите на българското таекуондо до тези на художествената гимнастика и борбата през изминалата седмица.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес