Зареждане

България кандидатства за домакинство на световно първенство по таекуондо

България кандидатства за домакинство на световно първенство по таекуондо
Публикувано на: Декември 20, 2016 в 12:20 ч
Източник: novsport.com
Председателят на Българската федерация по таекуондо WTF Слави Бинев награди най-добрите  състезатели и треньори за 2016 г. Това стана на коледния турнир Херея Оупън, който се проведе в столичната зала София. Той за първи път бе и с международно участие. Над 570 състезатели от България, Молдова, Сърбия и Македония премериха сили в надпреварата, съобщава novsport.com.

При жените Никол Чорбанова грабна наградата за най-добра състезателка, а балканския шампион Теодор Георгиев  бе избран за номер едно при мъжете. При треньорите първи е Христо Михалчев, втори се нареди Димитър Аврамов , а трети остана Георги Господинов. Награди получиха още и таекуондистите в категориите юноши, девойки, момичета, момчета и кадети.
 
„Тази година бе доста добра за нас, но естествено сме си извадили и изводите за проблемите, които имаме. Надявам се естесвено следващите години да са по-успешни, независимо от сложните политически проблеми в страната. Задължително трябва да имаме подкрепата на държавата, защото, това е един спорт, който създава гражданите, от които България има нужда. Силни, волеви, дисциплинирани и благородни. Имаме състезатели, които имат доста сериозен потенциал. Няма да спестя сили и средства за да видя българското знаме на най-високото място на почетната стълбичка на победителите“, каза Слави Бинев.

Безспорно най-голямото признание за свършената работа от новто ръководство на федерацията, е спечеленото домакинство за европейското първенство по таекуондо WTF, което ще се проведе през месец април 2017г в София. В същия момент има голяма вероятност България да е домакин на световно първенство през 2018г, когато София е европейска столица на спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес