Зареждане

БФ Самбо раздаде премии на стойност 5000 лева

БФ Самбо раздаде премии на стойност 5000 лева
Публикувано на: Април 22, 2010 в 14:18 ч

БФ Самбо раздаде премии на обща стойност около 5000 лева на златните и сребърни медалисти и техните треньори от Европейското първенство за юноши и девойки до 18 години и младежи до 20 години в Гърция. На тези състезания България спечели 15 медала - 3 златни, 2 сребърни и 10 бронзови. Премии получиха златните медалисти Ивелина Илиева (категория 60 кг до 20 години), Тереза Джурова (75 кг, 18 години) и Гергана Вацова (56 кг, 18 години), както и сребърният медалисти Мартин Маринков (над 100 кг, 20 години).

 

Премии взеха и треньорите Симеон Ценев, Ташко Танов и Ангел Върбанов. От 13-ти до 18-ти май в Минск (Беларус) ще се проведе европейско първенство по самбо за мъже и жени. С най-големи надежди за медал за Мария Оряшкова, Иван Илиев и Борис Борисов.

 

"Отборът беше на лагер в Белмекен. Сега тренираме в София с отбора по джудо в новата им зала в комплекс "Диана"", каза Георги Юсев, временно изпълняващ длъжността президент на БФ Самбо. В Минск ще се проведе Конгрес на Европейската федерация, на който Румен Стоилов ще поеме поста вицепрезидент, а неговото място на поста генерален секретар ще заеме Роберто Ферари (Италия).

 

Федерацията все още няма подписан договор за бюджет с МФВС. "Не искам за кажа нищо лошо за МФВС. Все още нямаме подписан договор за бюджет, но лагерите и подготовката ни са подсигурени", каза Румен Стоилов, депутат и президент на БФСамбо в оставка.

Източник: БТА

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес