Зареждане

Защо борбата е най-важното умение в ММА?

Защо борбата е най-важното умение в ММА?
Публикувано на: Януари 6, 2020 в 08:35 ч
Добре известно е, че борбата е съществен компонент за успеха в MMA. Ранди Кутюр, Франк Едгар, Даниел Кормие и много други световни шампиони имат солиден опит в борбата. Дори Жорж Сен-Пиер, който не се е борил в гимназията или колежа, разви в последствие уменията за борба от световна класа и ги използва, за да победи едни от най-добрите бойци на планетата. GSP дори отбеляза събаряния на шампионите на NCAA Division 1 Джош Кошек и Джони Хендрикс!

Ако можете да надхитрите противника си, можете да решите къде да се води двубоят. Ако искате да пренесете двубоя на земята и да спечелите чрез граунд енд паунд в стил Марк Коулман или чрез предаване като Ройс Грейси, събарянията ви предоставят тази възможност - да заемете доминираща позиция над опонента си и да завършите двубоя. Ако сте добър страйкър като Чък Лидел, имате нужда от силна защитна борба, за да поддържате двубоя в стойка и да продължите да търсите нокаута. Общо взето, ако не можете да се борите, не можете да се биете в ММА.

Вижте разсъжденията на Джо Роган на темата за борбата в ММА.

„Казвано е милион пъти, но ще го повторя. Борбата е най-голямото умение, което може да имаш в ММА, защото борбата диктува къде се води битката. На всичкото отгоре тренировките по борба с аматьори са толкова невероятно изтощителни, че момчетата, които преминават през тях, са момчетата, които се издигат до върха - елитът на елита, що се отнася до психическа издръжливост. Това е огромна част от битките. Психическата издръжливост и съсредоточеност е способността да се работи усилено за постигане на цели при изключително непреодолими обстоятелства.

Те преминават през ада. Това не е просто тренировка... Аматьорските тренировки по по борба са постоянно упражнение в режим на претрениране и дехидратация. Да поддържаш мотивацията си в такива неудобни моменти е изключително важно.

Всеки който е тренирал някакъв спорт в гимназията или колежа винаги е забелязвал, че борците просто не спират. Те започват преди теб и свършват много след теб.

Те изпитват голямо удоволствие да им е неприятно. Те изпитват голямо удоволствие от способността си да натискат напред извън зоната на комфорта. И няма много спортове, които могат да се похвалят с това.”

Съгласни ли сте или не сте съгласни? Защо?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес