Зареждане

Японката Каори Ичо се прицели в пета олимпийска титла

Японката Каори Ичо се прицели в пета олимпийска титла
Публикувано на: Декември 28, 2018 в 07:55 ч
Източник: БФ Борба
Абсолютната рекорьдорка в борбата по брой титли – японката Каори Ичо се прицели в пето олимпийско злато. След като спечели титлата на игрите Рио 2016, азиатката се върна с победа на тепиха, като спечели първото вътрешно състезание. Десеткратната световна шампионка триумфира в турнира за купата на Императора, първи етап за определяне на състава за световното в Астана (Казахстан) през септември. Второто решаващо състезание е за купата „Мейджи“ през 2019-а. Ако борците спечелят и двата турнира, си гарантират място в националния отбор. Но ако има различни победители, титулярът ще бъде определен в директни преборвания.

В турнира за Купата на Императора четирикратната олимпийска шампионка ликува при 57-килограмовите, като на финала победи златната медалистка от игрите Рио 2016, но в кат. до 63 кг, Рисако Кавай – 3:2.
34-годишната Ичо взе победната точка след атака, 10 секунди преди края, с което взе реванш от Кавай за загубата в груповата фаза (1:2). А поражението бе първо за ветеранката от 2011 г.

Ако Ичо спечели и следващата квалификация, а после триумфира на световното, ще си гарантира участие на олимпиадата Токио 2020.

Същевременно националният отбор на Украйна по свободна борба за мъже е с нов треньор. На поста бе назначен 62-годишният Григорий Данко, чийто син Тарас Данко на олимпиадата Пекин 2008 спечели бронзов медал. А сред най-изявените му възпитаници е Василий Федоришин, трикратен европейски шампион и призьор от световни първенства. Федоришин стигна финал на игрите в Пекин, но при повторна допинг проверка в неговия тест бе открит допинг и през април 2017-а МОК отне сребърния му медал.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес