Зареждане

Тайбе Юсеин: Направих каквото можах, японката беше по-подготвена

Тайбе Юсеин: Направих каквото можах, японката беше по-подготвена
Публикувано на: Август 10, 2021 в 14:42 ч
Източник: Sportal.bg
Снимки: Борислав Трошев
Минути след завръщането си на родна земя от Олимпийските игри в Токио, бронзовата медалистка от турнира по борба в японската столица в категория до 67 килограма Тайбе Юсеин застана пред камерите на репортерите.

Пред тях тя заяви, че тежката контузия в коляното, която я извади от тепиха за девет месеца не ѝ е попречила в полуфиналната среща с японката Юкаку Кауай. В нея българката даде всичко от себе си, но бе победена от представителката на домакините, която на следващия ден завоюва и златния медал в категорията.

„Проблемите в крака не ми попречиха в полуфиналната битка. По-скоро ми повлияха в цялостната подготовка защото аз през цялото време имах някъде в кътчето на главата си, че може би още имам проблеми с това коляно“, коментира 30-годишната боркиня.

„Мисля си за полуфиналната среща и все повече си давам сметка, че аз всъщност направих това, което можах. Опитах се да надскоча себе си, но просто японката бе много добре подготвена за срещата с мен. Каквото аз можах направих, но просто тя не ми даде възможност“, каза Юсеин.

Тя също така обясни и как въпреки физическите си затруднения, е успяла да се съхрани психически между всичките си схватки.

„С помощта на Петър Касабов, Стоян Петков, д-р Стругаров, пизиотерапевта Йордан Минков, който след всяка една тренировка ми помагаше да се възстановявам физически, за да мога поне като си мисля, че съм добре физически да съм добре и психически“, каза Юсеин.

В мача за бронза тя имаше нужда от само 56 секунди за да срази представителката на Руския олимпийски комитет Любов Овчарова. Преди тази решителна схватка нейните треньори са ѝ били казали тя просто да се забавлява.

„Те ми казаха да изляза и да покажа това, което мога. Да се забавлявам и всъщност така стана“, добави бронзовата медалистка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес