Зареждане

Световното по борба пропадна, организират го в друг формат

Световното по борба пропадна, организират го в друг формат
Публикувано на: Ноември 11, 2020 в 18:28 ч
Източник: БФ Борба
Международната федерация по борба реши да смени формата на тазгодишното световно първенство за мъже и жени на световна индивидуална купа. Мястото не се променя – Белград, а датите ще бъдат потвърдени в близките дни, но вероятно ще останат същите - от 12 до 20 декември, съобщава БФ Борба.

Заради пандемията някои от държавите отказаха участие на мондиала, като страните от Океания и Латинска Америка, а други трудно се възстановяват от ограниченията за пътуване. Затова не бе спазено основното изискване на UWW за провеждане на шампионата, а именно, да бъде гарантирано присъствието 8 от 10-те най-добри отбора и 70 процента от състезателите, участвали на световното през 2019-а.

„В условията на пандемия най-важна е безопасността, а заради продължаващото разпространение на коронавируса, не сме в състояние да проведем пълноценно световно първенство – обяви Ненад Лалович, президент на UWW. – Но има страни и борци готови да се състезават и ние ще им предоставим тази възможност. Продължаваме да работим върху формата на световната купа, която да е на най-високо световно ниво. Тя ще има солиден награден фонд от 300 000 швейцарски франка, разпределен в 30-те теглови категории.”

Същевременно изборният конгрес на UWW бе пренесен за 2021-а, а годишната конференция ще бъде в онлайн формат в края на годината.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес