Най-големият сайт за бойни спортове

       

Студът пожали борците ни на Белмекен

Студът пожали борците ни на Белмекен
Публикувано на: Декември 6, 2018 в 08:11 ч
Студът и снегът пожалиха борците ни, които безпрепятствено стигаха до високопланинската база Белмекен. Често по това време на сезона пътят е затрупан и се налага да бъде използван снегорин.

За „Добре дошли” шефът на базата Илиян Пищиков посрещна жените ни с цветя, като всяка получи по един червен гербер.

В момента българската борба е с най-внушително присъствие на базата – 52 състезатели. Там подготовката си за новия сезон започнаха националите и в трите стила. В състава на жените се върнаха и тези момичета, които лекуваха травми – Елица Янкова, Мими Христова, Миглена Селишка.

А още в първия ден на лагера женският ни отбор, воден от капитанката си Тайбе Юсеин, започна занятия във фитнеса. Световната и европейска шампионка, която бе обявена за №1 на 2018-а от родната федерация по борба, с лекота редуваше набирbel taybetrenания, упражнения с щанга, каране на колело и други силови натоварвания. Със същия ентусиазъм в занятията се хвърлиха и останалите ни 14 състезателки – двукратната европейска шампионка и сребърна медалистка от световното Биляна Дудова „сребърната” от Евро 2018 Мими Христова, София Георгиева, Виктория Бобева...

„Този лагер е един от най-важните ни – каза селекционерът Петър Касабов, избран за треньор №1 на родната борба за 2018-а. – Очаквам всички момичета, вкючително и тези, които лекуваха травми, да са на тепиха още на държавния шампионат през януари.”

Първенството е на 25 и 26 януари в Сливен, а тимът ще остане на подготовка на Белмекен до 22 декември.

В отбора на класиците отсъства единствено еврошампионът от 2017-а Тарек Абделслам, който лекува травма. Но пък в тима, воден от старши треньора Армен Назарян, са сребъният медалист от мондиала Кирил Милов и „бронзовият” Айк Мнацаканян, както и петият от олимпиадата Рио 2016 Николай Байряков.

В състава на свободния стил, воден от селекционера Валентин Ангелов, са опитният Владимир Дубов и натурализираните у нас чеченци Али Умарпашаев и Ахмед Магамаев.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Японката Каори Ичо се прицели в пета олимпийска титла

Японката Каори Ичо се прицели в пета олимпийска титла
Абсолютната рекорьдорка в борбата по брой титли – японката Каори Ичо се прицели в пето олимпийско злато.
Новини » декември 28, 2018 (0)
цялата новина

През 2019-а 'Дан Колов' ще носи точки на световната ранглиста

През 2019-а 'Дан Колов' ще носи точки на световната ранглиста
През 2019-а турнирът „Дан Колов“ по свободна борба за мъже и жени ще рейтингов и ще носи точки за световната ранглиста.
Новини » декември 28, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook