Зареждане

Серафим Бързаков откри новата зала в Самуилово

Серафим Бързаков откри новата зала в Самуилово
Публикувано на: Май 28, 2009 в 10:08 ч

Зала на 100 кв., която побира само един тепих откри в родното си село Самуилово двукратният световен и 4-кратен европейски шампион Серафим Бързаков. Лентата на новата придобивка преряза друга легенда на родната борба и президент на федерацията Валентин Йорданов заедно с кмета Кирил Стоянов.

Първите 30 малчугани от 1 до 5 клас на клуб "Калабак" вече учат хватките на този спорт, а техен треньор е Петър Алексов - бивш съперник на Йорданов от школата на "Левски".

борба


Специално за церемонията от лагера в Банско пристигна и целият ни национален отбор в свободния стил, сред тях Станка Златева, Радослав Великов и роденият в Самуилово Кирил Терзиев. За да успее за тържеството тимът си направи сутрешната тренировка по-рано - в 8 часа.

Сред гостите бяха петкратният световен и европейки шампион Александър Томов, както и Анатоли Пазийски - съветник на президента на република България по спортните въпроси.

Въпреки неголемите си размери съоръжението разполага с климатик, ремонтирани са санитарните помещения, като инвестицията до момента е за 50 000 лв., а от общината и основния спонсор "Митекс" ще инвестират още 100 000 лв. за направата на сауна и съблекални.

"Идеята ни е базата в Самуилово да стане филиал на клуб "Левски", чийто състезател е и Бързаков, и най-добрите след това да продължат в спортното ни училище", обяви Георги Стоичков, изпълнителен директор на "сините".

Освен на Бързаков дечурлигата искрено се радваха на всичките ни национали, но най-зает с раздаването на автографи бе бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев.

Източник: БФБ
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес