Зареждане

Семен и Магомед мечтаят за нови титли

Семен и Магомед мечтаят за нови титли
Публикувано на: Август 12, 2024 в 18:36 ч

Източник: БФ по Борба, Снимки: Бончук АНДОНОВ, Start-Photo.bg

Под звуците на родопски гайди и с лаврови венци олимпийските шампиони Семен Новиков и Магомед Рамазанов бяха посрещнати на лещите София.

И двамата си казаха, че няма да спрат дотук, а следващата им цел са световните титли. 

„Все още не се чувствам, като олимпийски шампион, само си гледам златния медал - каза с усмивка Семен. - Разбира се, че имах съмнения, когато трябваше да избирам дали да дойда в България, това е голяма отговорност. Защото, ако съм в друга държава и не покажа резултати, тогава ще бъде голям срам за мен. Нямаше как да гледам в очите тези хора, които са ме довели тук. Ето това (б.р. посочва златния медал) казва, че съм направих правилния избор. Благодаря, на г-н Гриша Ганчев и на Данаил Ганчев, че ми дадоха втори шанс в спорта. Радвам се, че успях да им доставя тези емоции и се радвам, че бяха в залата."

И благодари на Жан Беленюк, с когото са били дълги години спаринг-партньори в Украйна, за израстването му като борец. „Когато имаш такъв човек за тренировки, ти също ще израснеш, само да не се отказваш – продължи Новиков. - Също ще спечелиш минимум бронз, а максимум ще станеш като него."

Беленюк има пълен комплект олимпийски медали, в Токио 2020 ликува с титлата, а Рио 206 взе сребро, а в Париж се окичи с бронз и официално се оттегли от спорта.
 
„Не съм изненадан от посрещането, защото България е борцова страна, има славна история и много  обичат борбата – каза Магомед Рамазанов. - Разбира се, че е много приятно. Такова внимание никога не съм получавал. И благодаря на България, че ми даде шанс да се боря за страната, използвах го по най-добрия начин. Чувствам страната като моя втора родина. Един ден като приключа с борбата искам да продължа да помагам на България, да предавам опита си. Надявам се, че ще съм полезен. Защото има талантливи спортисти, на които може би не им стига внимание, съвет. Българския език също ще го науча, задължително!“

Рамазанов разкри, че не е очаквал да вземе златото.

"Да очакваш не е възможно на 100 процента  - продължи той.- Всички състезатели бяха много добре подготвени, а аз за всяка схватка се настройвах като за последна, затова успях да спечеля! "

Семен и Магомед раздадоха десетки автографи и снимки. Сред посрещачите бяха и много от младите таланти на ЦСКА, които посрещнаха своя герой Семен Новиков с огромен плакат, с надпис "Добре дошъл у дома шампионе!"

А Рамазанов получи като подарък традиционната за Дагестан шапка, наречена папаха, която привличаше като магнит  феновете да се снимат с шампиона.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес