Зареждане

Садулаев: Със Снайдер сме съперници на тепиха, но приятели в живота

Садулаев: Със Снайдер сме съперници на тепиха, но приятели в живота
Публикувано на: Декември 9, 2021 в 02:00 ч
Американската звезда в борбата Кайл Снайдер вече няколко дни гостува на своя най-голям съперник Абдулрашид Садулаев в Дагестан. Няма да е пресилено ако кажем, че в момента двамата са най-добрите в борбата в света. 26-годишния Снайдер е най-младият златен медалист от олимпийски игри и най-младият световен шампион в историята на американската борба.

Снайдер е и най-младият борец, печелел някога световни, NCAA и олимпийски шампионати през една и съща година – Тройна корона на американската борба. За негово съжаление Садулаев му е ахилесова пета и го бие в 3 от 4-те им срещи. 

Вижте още - Кайл Снайдер отиде на гости на Абдулрашид Садулаев

Тази година двамата премериха сили на тепиха 2 пъти. И в двете срещи Садулаев успя да спечели. През август Абдулрашид победи Снайдер с 6-3 и спечели златен медал от олимпийските игри. През октомври Садулаев отново победи Кайл и спечели световната титла в Осло. 

Аварския танк е с рекорд 143-2 в борбата и е считан за най-добрият активен борец в момента в света. Той е двукратен олимпийски златен медалист, петкратен световен шампион и четирикратен европейски шампион. 

В своя акаунт в социалните мрежи Садулаев пусна снимки от визитата на Снайдер и написа следното:

Колко прекрасен е нашият спорт. Съперниците на тепиха в живота остават добри приятели! С Кайл се борихме за злато на финалите на Токио 2020 г. и със Зелимхан в Рио през 2016 година. 

Запознах гостите на нашата република с ръководителя на региона Сергей Меликов, който намери време да поговори, да направи запомнящи се подаръци и да им разкаже за Дагестан. 

Утре моите приятели ще имат богата програма, която определено няма да ги остави безразлични!

Така ли трябва да се държат всички спортисти един към друг извън спорта ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес