Зареждане

Садулаев: Със Снайдер сме съперници на тепиха, но приятели в живота

Садулаев: Със Снайдер сме съперници на тепиха, но приятели в живота
Публикувано на: Декември 9, 2021 в 02:00 ч
Американската звезда в борбата Кайл Снайдер вече няколко дни гостува на своя най-голям съперник Абдулрашид Садулаев в Дагестан. Няма да е пресилено ако кажем, че в момента двамата са най-добрите в борбата в света. 26-годишния Снайдер е най-младият златен медалист от олимпийски игри и най-младият световен шампион в историята на американската борба.

Снайдер е и най-младият борец, печелел някога световни, NCAA и олимпийски шампионати през една и съща година – Тройна корона на американската борба. За негово съжаление Садулаев му е ахилесова пета и го бие в 3 от 4-те им срещи. 

Вижте още - Кайл Снайдер отиде на гости на Абдулрашид Садулаев

Тази година двамата премериха сили на тепиха 2 пъти. И в двете срещи Садулаев успя да спечели. През август Абдулрашид победи Снайдер с 6-3 и спечели златен медал от олимпийските игри. През октомври Садулаев отново победи Кайл и спечели световната титла в Осло. 

Аварския танк е с рекорд 143-2 в борбата и е считан за най-добрият активен борец в момента в света. Той е двукратен олимпийски златен медалист, петкратен световен шампион и четирикратен европейски шампион. 

В своя акаунт в социалните мрежи Садулаев пусна снимки от визитата на Снайдер и написа следното:

Колко прекрасен е нашият спорт. Съперниците на тепиха в живота остават добри приятели! С Кайл се борихме за злато на финалите на Токио 2020 г. и със Зелимхан в Рио през 2016 година. 

Запознах гостите на нашата република с ръководителя на региона Сергей Меликов, който намери време да поговори, да направи запомнящи се подаръци и да им разкаже за Дагестан. 

Утре моите приятели ще имат богата програма, която определено няма да ги остави безразлични!

Така ли трябва да се държат всички спортисти един към друг извън спорта ?0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес