Зареждане

Садулаев: Искрено се радвам за Ахмед Тажудинов

Садулаев: Искрено се радвам за Ахмед Тажудинов
Публикувано на: Септември 21, 2023 в 16:00 ч
Абдулрашид Садулаев коментира загубата си на полуфиналите на Световното по борба в Сърбия.

"Аварския Танк" загуби от 20-годишния Ахмед Тажудинов, който преди време тренираше в неговата зала в Дагестан. Тажудинов напусна залата и реши да се състезава за Байхрейн. Той успя да победи Кайл Снайдър и Садулаев в един и същи ден.

Тажудинов стигна до финала, където победи Магомедхан Магомедов и стана световен шампион. Абдулрашид отдаде загубата на контузия, която сега ще трябва да лекува. Ето какво написа Садулаев в социалните мрежи:

"Възходите и паденията са част от живота ни, приятели. След почти две години бездействие се върнахме на международната арена. Дългоочакваното Световно първенство за нашия отбор се оказа наситено със събития. 

И въпреки всички неблагоприятни фактори, с които се сблъскахме преди старта, момчетата успяха да вземат четири медала и четири олимпийски лиценза. Първо искам да благодаря на всички искрени фенове за тяхната подкрепа!

 Благодаря на всички, които звънят, пишат и питат за здравето ми. Справянето с нараняванията не е нова история за мен, но все пак човешкото тяло, както се казва, не е от желязо. 

Днес вече бях на медицински преглед в Москва, чакам какво ще кажат лекарите.. Предстои рехабилитация, има време да подобря здравето си и да продължа по пътя към основната си цел - Олимпиадата в Париж.

 Искрено се радвам за ученика на нашето спортно училище, 20-годишния Ахмед Тажудинов, който стана основното откритие на дебютното световно първенство. 

Моите поздравления за всички наши победители, медалисти и притежатели на лиценз!", написа Садулаев.

Колко далеч ще стигне Тажудинов ?








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес