Зареждане

Министърът награди Селишка за бронза от световните плажни игри

Министърът награди Селишка за бронза от световните плажни игри
Публикувано на: Октомври 24, 2019 в 08:17 ч
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовата медалистка от турнира по борба на Световните плажни игри Миглена Селишка.

В дебютното издание на надпреварата в Доха (Катар) българската спечели бронз в категория до 50 кг след 6 изиграни срещи. Селишка загуби от румънката Клаудия Причепута в схватките от груповата фаза, но се реваншира в малкия финал с победа с 3:1 срещу същата съперничка. Преди това трикратната еврошампионка за девойки преодоля Майбел Зарвея (Либерия), Клаудия Кабрера (Аржентина), Кристъл Бетанзо (САЩ), а на полуфинала отстъпи на Мърси Дженезис (Нигерия).

С бронза от Световните плажни игри Миглена Селишка вече има 3 медала през тази година. Нашата състезателка спечели още сребро от европейското в Букурещ и бронз от европейските игри в Минск. На Селишка й предстои кратка почивка, след което ще се подготвя за олимпийските квалификации в Будапеща и София, където ще преследва квота за игрите Токио 2020.

Почетен плакет от Красен Кралев получи и старши треньорът на женския национален отбор Петър Касабов, който запозна министъра с особеностите в правилата на плажната борба.

На срещата присъства и генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов. Той сподели, че турнирът в Доха е бил на много високо ниво.

Освен Селишка в шампионата по плажна борба участва и София Георгиева, която остана на крачка от медалите в категория до 70 кг. И двете наши състезателки участваха с уайлд кард благодарение на БОК.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес