Зареждане

Кирил Милов с Икар за 'достойно представяне' за 2022 г.

Кирил Милов с Икар за 'достойно представяне' за 2022 г.
Публикувано на: Декември 9, 2022 в 17:12 ч
БФ Борба
Кирил Милов е удостоен с приза Спортен Икар за „достойно представяне“ за 2022 година.

Фондация „Български спорт“ ще връчи за 29-ти път наградите. А церемонията ще бъде на 15 декември в гранд-хотел „София“.

През този сезон Милов ликува с европейската титла в категория до 97 кг на класическата борба, спечели и сребро на световното първенство.

В същата категория е отличена Севда Асенова, бронзова медалистка от световното по бокс в категория до 48 кг и също №1 в Европа.

Спортен Икар за „постижение на годината“ получава баскетболистът Александър Везенков, който изпраща най-силната си година в кариерата. Националът постигна златен дубъл с „Олимпиакос“ в гръцкото първенство и заслужи приза за най-полезен играч. Българинът бе избран и в идеалната петица за сезона в Евролигата. Везенков бе също лидер на националния ни тим, като на европейското стана борец №1 в груповата фаза.

А за „впечатляващо представяне“ наградата получава Стилияна Николова. 17-годишната гимнастичка взе сребро в многобоя, както и на три уреда в дебюта на планетарно първенство при жените. А с това спечели и квота за олимпиадата. В същата категория е отличен и алпиецът Алберт Попов, девети на игрите Пекин 2022.

За отбор на месеца отново е избран ансамбълът по художествена гимнастика. Новите момичета успяха да спечелят титлата на световното в София и също си осигуриха виза за игрите Париж 2024.

С наградата „млад спортист“ е удостоена Пламена Миткова, №1 в света за девойки в скока на дължина. А за пробив в „световния елит“ - биатлонистът Благой Тодев, световен вицешампион за младежи, и волейболистът Алекс Николов, играч на италианския гранд „Лубе“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес