Зареждане

Евелина Николова с бронз в борбата в Токио

Евелина Николова с бронз в борбата в Токио
Публикувано на: Август 5, 2021 в 18:37 ч
Източник: БФ Борба
Евелина Николова донесе втори медал за родната борба от игрите и пети за България от Токио 2020.

В малкия финал при 57-килограмовите българката победи с туш рускинята Валерия Коблова.

Преди това Георги Вангелов остана пети в категория до 57 кг на свободния стил след 1:5 срещу Нурислам Саниев (Казахстан).

„Щастлива съм от дебюта си на олимпиада и избирам да се радвам на бронза, вместо да съжалявам за пропуснатото злато - заяви Евелина Николова пред БНТ, след като донесе втори медал за борбата от игрите и пети за България от Токио 2020. - Аз имам правилните хора около себе си - старши треньора Петър Касабов и личния ми треньор Мирослав Гочев. Тези хора успяват да ме държат спокойна.

„Предварително със старши треньора бяхме подготвили тактиката за самата схватка и всичко протече по плана ни – продължи тя. - Не беше нейна грешка, просто там на мен ми е удобно - в тази позиция е моята сила. Погледнах времето как върви, защото не знаех дали ще ми стигне за туш. Това е една от боркините, които съм гледала по-рано и ми харесва как се бори.

Още сутринта, когато разбрах, че ще се боря с нея, бях допълнително мотивирана, защото знаех, че ако я победя, ще съм победила една от най-добрите. Имаше много голямо напрежение, и то много преди самата олимпиадата....“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес