Зареждане

Даниел Александров се отказа от борбата, прави клуб в Дупница

Даниел Александров се отказа от борбата, прави клуб в Дупница
Публикувано на: Август 3, 2022 в 12:00 ч
Източник: 24 часа
Медалистът по борба Даниел Александров обяви края на своята активна състезателна кариера по време на пресконференция в своя роден град Дупница, съобщава 24 часа. Шампионът заяви, че заменя състезателната си кариера с треньорска.

„Заменям индивидуалното си представяне с обществена дейност, която се надявам да промени нашето бъдеще към по-добро. Това не е загуба, не е отказ от спорта, който толкова много обичам - това е ново начало. Това е ново състезание, в което се впускам с цялото си сърце. Не е загуба, ако говорим за бъдещето на младите хора в България и за развитието на спорта“, заяви той.


Двамата с Георги Наумов, председател на сдружение „Дупница спорт“, предприемат серия от срещи с директори, родители и ученици, за да намерят решение и на проблема, свързана с нарастващата агресия сред децата. Даниел Александров насочи общественото внимание и към сериозния проблем, свързан с наднорменото тегло и затлъстяването в детска възраст.

По време на пресконференцията беше публично обявено и създаването на Обединен спортен клуб по борба „Марек Дупница“. Този клуб ще търси и открива талантливи деца не само от град Дупница, а от цялата Кюстендилска област.

Даниел Александров разясни на присъстващите, че се гордее, че през 2020 година е бил кандидат за народен представител от област Кюстендил.

„Бях поканен в листата на коалиция ГЕРБ-СДС като представител на гражданската квота. Не смятам, че това е нещо срамно, напротив – гордея се със своя избор. Смятам, че всеки от нас трябва да се запита не какво не му харесва в държавата, а как може да го промени“, заяви Александров. 

Той допълни, че не желае да бъде страничен наблюдател на случващото се, а да положи усилия и да променя това, което е според силите му. Той подчерта, че за него политиката не е власт, а отговорност.

„Още днес можем да работим за здравето на децата, за физическата им активност, за спортните им постижения, за справяне с агресията в училище и по пътищата. Докато се обиждаме на политици, губим човешки животи и съдби. Докато се обиждаме на партийци, младите хора напускат държавата ни, възрастните хора живеят в бедност, обществото е в хаос и България върви не към промяна, а към гибел“, категоричен беше Даниел Александров.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес