Зареждане

Борците класически стил от Ловеч спечелиха пет медала от ДП

Борците класически стил от Ловеч спечелиха пет медала от ДП
Публикувано на: Януари 23, 2011 в 13:30 ч

Борците от Ловеч спечелиха пет златни медала на държавното лично първенство в класически стил, което се проведе в събота в зала "Универсиада" в София. Първите места за ловчанлии спечелиха Венелин Венков, Иво Ангелов, Христо Маринов, Елис Гури и Иван Иванов. Отборът от Ловеч спечели още два сребърни и два бронзовимедала. Новината сьобщи Gong.bg.

Показателен за доминацията на ловчанлиите беше още първият изигран финал в категория до 55 килограма между съотборниците Венелин Венков и Александър Костадинов. Двубоят започна без много атаки от стойка, след което Венков, със синьо трико, обърна избрания в националния отбор Костадинов в партера и спечели първата част с 2:0 точки. Двамата продължиха по същия начин и през втората част, в която бронзовият медалист от европейско първенство за мъже Венков беше по-силен физически и победи с 3:0.

Във втората схватка от програмата, категория до 60 килограма, отново се противопоставиха двама борци от Ловеч.

Бронзовият медалист от европейско първенство за мъже през 2009-агодина Иво Ангелов спечели първата част с точка четири секунди преди края, а във втората доминираше тотално на тепиха за крайното 4:0. Националът за турнира "Дейвид Шулц" успя да останена земята в партера и направи бързо обръщане зад гърба на съотборника си, след което финалът беше лесен за него.

В категория до 66 килограма победител в три части стана българският национал Емилиян Тодоров от Кюстендил. Той водеше борбата срещу Илхан Мюмюнов през по-голямата част от двубоя, но изпусна чистата победа в края на втората част. Водейки с 2:0 15 секунди преди края, Тодоров позволи носене от страна Мюмюнов, закоето бяха присъдени три точки и равенство. В третата част Тодоров, със синьо трико, беше поставен в партер от жребия, но съумя да остане на земята и победи с една точка.

Много интересен беше сблъсъкът в категория до 74 килограма, от която отпаднаха контузените фаворити за първо място Явор Янакиев и Илиян Георгиев. Шампион в категорията стана състезателят на НСА-Академик - Ради Недков, който заложи на отлична тактика срещу Атанас Колев и спечели с двата партера с по една точка срещу бореца от Славия.


Златен медал без борба на финала в категория до 84 килограма спечели световният шампион Христо Маринов от Ловеч, като втори остана състезаващият се индивидуално Венцислав Солункин. В категориите до 96 и до 120 килограма също не се игра финал. В първата победител стана натурализираният албанец и български национал Елис Гури от Ловеч, докато при най-тежките шампион е неговият съотборник Иван Иванов. Сребърните медали останаха за Владислав Методиев и Момчил Димитров.

В края на награждаването Българска федерация по борба връчи още пет приза. Спортен клуб "Рилски спортист" спечели комплексното класиране при отборите за деца, момчета, кадети, юноши и мъже за сезон 2010 с актив от 357 точки. Втори остана Левски, а трети - клуб "Васил и Георги Илиеви". Христо Маринов пък беше избран за най-техничен състезател в първия кръг от първенството, а Иво Ангелов спечели наградата за най-резултатен борец за деня.

При жените златни медали в свободен стил спечелиха Кармен Юзеир (Юнак-Локомотив, Русе) в категория до 51 килограма, Мария Учкова (СК Борба и самбо, Ямбол) до 59 килограма и Ралица Иванова (Васил и Георги Илиеви, Кюстендил) до 67 килограма.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес