Зареждане

Биляна Дудова: На всяка тренировка тренирах като за световно

Биляна Дудова: На всяка тренировка тренирах като за световно
Публикувано на: Октомври 9, 2021 в 09:18 ч
Източник: БФ Борба
"Радвам се че съм зарадвала толкова много българи, получавах хиляди съобщения, минах през много препятствия, но показах, че съм най-добрата в света – каза световната шампионка Биляна Дудова при пристигането си на летище София. - Щастлива съм, защото сбъднах още една моя мечта, и най-вече, че спечелих този медал за моята майка. Защото й бях обещала, че това ще го постигна един ден, и ето че след 10 години с много труд, много тренировки, много постоянство и голяма вяра, показах че няма по-добра от мен. И ще ставам още по-добра."

Дудова допълни, че винаги е сигурна в себе си и още преди занимаването за първенството е вярвала, че ще стане първа.

„На всяка тренировка тренирах, както се казва, за световно – продължи тя. - И бях готова, без значение какви противници имам, да изляза и да ги победя всичките. Бях си обещала да спечеля тази титла и ето, че моят ден дойде. Във финалната схватка бях максимално концентрирана, в последните секунди реших да дам 2 точки отколкото да стане нещо и да падна на гръб и тя да ми вземе 4. Последните 20 секунди бяха най-тежките, но и най-сладките. Знаех тя какво прави от партер, а аз имах желязна защита, легнах, стиснах зъби и отброих, за да съм №1."

Биляна ликува със златото в категория до 59 кг, като на финала победи японката Акие Ханай с 6:4.

"Тази година е една от най-успешните ми - допълни тя. - Единствено това, което не успях да спечеля, е златният олимпийски медал. Това беше моята мечта. Но поради една или друга причина аз нямах възможност да участвам на игрите. Дано да съм здрава и един ден да спечеля и този медал. Искам да благодаря на Българска федерация по борба, на Валентин Йорданов, на Гриша Ганчев, на Министерството на отбраната, на моя клуб „Юнак Локомотив“ , Русе, както и на всички мои треньори през годините. Благодарна съм и на всички мои близки, на семейството ми, които са ме подкрепяли, за да постигна всичко това.“
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес