Зареждане

Армен Назарян: Моля Господ да няма втора вълна коронавирус

Армен Назарян: Моля Господ да няма втора вълна коронавирус
Публикувано на: Юли 8, 2020 в 08:55 ч
Източник: България днес
"Моля Господ да няма втора вълна на коронавирус", надява се легендарният борец Армен Назарян.

Двукратният олимпийски шампион отново запретна ръкави и работи здраво заедно с националите в класическия стил. Тимът се готви на столичната база "Дианабад", след като преди това направи своя първи лагер на Белмекен след края на изолацията.

"Всички спортисти ще закъсат, ако отново спрат състезанията - добави Армен Назарян. - Ние бяхме готови за олимпийските квалификации и видяхте какво стана."

През уикенда борците получиха добра новина. От Международната федерация обявиха, че през 2020 г. ще има световно първенство. То ще се проведе в Белград (Сър) от 12 до 20 декември.

"Сега съм дал 3-4 дни почивка, но иначе тренираме по веднъж на ден - сподели Армен Назарян. - През следващата седмица ще направим нов лагер в Тетевен или на "Спортпалас". Ще участваме и на турнири преди световното първенство. Нещата ще се напаснат и ще се върнем с медали."

Армен Назарян призна, че голяма част от борците са поддържали самостоятелно физическа форма по време на принудителната изолация на спортистите.

"Най-важното за нас е тепихът. Сега целта е момчетата отново да свикнат с борбите. Да работят за техника и гъвкавост", добави Армен Назарян.

Той е най-взискателен към своя син Едмонд. 18-годишният талант направи сензация през тази година, след като спечели европейската титла за мъже при своя дебют на подобно състезание.

"С него поддържахме добра физическа форма у дома. Много бързо израства. Става по-висок. Добавя гръб и корем. Вече е 65 килограма - добави Армен Назарян. - На него му предстои и юношеско световно първенство, което е непосредствено преди това за мъже и отново ще бъде в Белград. Сигурен съм, че ще се представи добре."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес