Зареждане

Армен и Едмонд Назарян са треньор и спортист №1 на месеца

Армен и Едмонд Назарян са треньор и спортист №1 на месеца
Публикувано на: Май 14, 2020 в 08:14 ч
Армен и Едмонд Назарян бяха избрани съответно за треньор и спортист на месец февруари в традиционната анкета на пресклуб "България". Заради пандемията от коронавирус двамата получиха наградите си 2 месеца по-късно, като дойдоха в пресклуба по протокол - с маски на лицето.

През февруари 18-годишният Едмонд стигна до европейската титла в дебюта при мъжете. А от днес талантът ще се включи в подготовката на националите, като на високопланинската база ще тренират борцита ни и в трите стила.

"Очаквам момчетата да влязат във форма до три месеца, заяви Армен Назарян, селекционер на класиците. -  Първо, трябва да оправим физическата подготовка, после функционалната, ще имаме и контролни спаринги..."

Прогнозите са, че международният календар ще бъде подновен най-рано след 15 август.

„Надявам се, все пак през септември да има световно за юноши, на което да участвам и да взема титлата – каза Едмонд. – Иначе преди европейското за мъже тренирах с олимпийския шампион от Сърбия Давор Щефанек и не се притесних. Напротив, видях че мога да бъда равностоен на най-добрите.”

А баща му допълни, че в момента Едмонд вече се бори в категория до 60 кг, но през 2021-а може да качи и на 67.

Валентин Райчев, генерален секретар на федерацията, уточни че в понеделник предстои видеовръзка между представителите на националните федерации и Межуднародната централа, но която се очаква да има по-голяма яснота за състезанията до края на 2020 година.

"Надявам се от септември да се направи опит да се проведат световните първенства – както за мъже и жени, така и за юноши и девойки - допълни Райчев.  - И да имаме  възможност да проведем и турнирите  „Дан Колов-Никола Петров“ и „Петко Сираков-Иван Илиев“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес