Зареждане

Жоро Крошето приспа англичанин

Жоро Крошето приспа англичанин
Публикувано на: Септември 18, 2018 в 10:27 ч
Българският боксьор Георги Георгиев - Жоро Крошето записа впечатляваща победа в легендарната лондонска зала "Йорк Хол". Талантът нокаутира обещаващия британец Принц Брейди, който до момента нямаше поражение в своята кариера. Срещата от категория петел приключи в края на първия рунд.

Георгиев вече има 6 победи (4 с нокаут), 11 загуби и 1 равен. 26-годишният боец от Търговище, който живее в София, е с два поредни успеха.

"Вкарах му десен ъперкът и ляво кроше. Подгънаха му се капачките и падна - сподели от Лондон Жоро Крошето. - Залитна назад, реферът тръгна да му брои. Искаше да му помогне, но момчето залиташе и мачът беше спрян. Оставаха само десет секунди до края на първия рунд."


Страхотната форма на Георгиев е заслуга на неговия нов треньор Светослав Христов, който работи в залата на DS Sport Club.

"Двамата с Георги работят вече половин година и резултатите се виждат - сподели промоутърът и мениджър на Жоро Крошето - Васко Алексеев. - Доказаха на всички, че когато се тренира правилно и боксьорът е подготвен и със самочувствие, резултатите не закъсняват. Редовно говоря с моите състезатели колко е важен треньорът в професионалния бокс. Много боксьори пренебрегват този факт, трудно изкарват цели мачове и остават завинаги посредствени. Това не е първи успех на Георги в чужбина. През 2016-а той нокаутира Сам Кантуел. Има още няколко спорни загуби с по една точка. Дано да продължава по този начин и да го видим в дълга серия от победи, а защо не и в мач за титлата в категория муха."

Следващият двубой на Жоро Крошето ще бъде на 20 октомври. Той ще се бие на благотворителна галавечер в Испания срещу румънеца Александру Йонита.

Още четирима българи боксираха на галавечерта в Лондон. Георги Андонов, Даниел Рашдан, Цветозар Илиев и Константин Александров - Руснака, загубиха своите мачове.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес