Зареждане

Жоел Арате: Направихме крачка напред в развитието си

Жоел Арате: Направихме крачка напред в развитието си
Публикувано на: Ноември 23, 2022 в 17:53 ч
БФ Бокс
България прави крачка напред в развитието си. Това заяви треньорът на националния ни отбор по бокс при мъжете Жоел Арате. Кубинският специалист сподели пред сайта на БФБ, че е доволен от представянето на водещите ни състезатели в последните месеци. В рамките на 30-ина дни националите ни спечелиха отборната титла от Световния тур в Марибор (4 златни медала), след което излъчиха двама шампиони в Полша, както и още четири в Северна Македония.

„Доволен съм от нивото, което боксьорите ни показват. Момчетата са в много добра форма. В Словения имахме 4 шампионски титли от 6 боксьора. В Полша имахме двама национали, като и двамата спечелиха златни медали. Там един от съперниците на Красимир Джуров беше участник на Игрите в Токио миналата година. Той обаче игра страхотно и показва идентичен стил, като спечели с 5:0. Рами Киуан също си тръгна със злато, като и той демонстрира отличен прогрес. От Северна Македония също имахме четирима боксьори и четири титли, при това в много сериозна конкуренция, Хавиер Ибаниес бе избран за най-добър на турнира. Вижда се, че България прави крачка напред в развитието си“, коментира Арате.

Той сподели и какво чака боксьорите в следващия месец.

„До края на годината ни предстои републиканско първенство, след което и галавечер в Свиленград на 9 декември. Очаквам и от двата турнира да видим истинско шоу, боксьорите ни да дадат най-доброто, за да зарадват феновете, които ще бъдат в залата и ще гледат по телевизията. Това е етап от подготовката ни към следващата година, която е много важна. Тук е момента да благодаря на президента на федерацията Красимир Инински за условията, които ни се предоставят. Както и на треньорите по клубовете, заедно с тези при юношите и младежите, за добрата работа, която вършат през цялата година. Благодаря и на моя екип – Валентин Поптолев и Александър Александров, на масажиста и на всички, които се грижат за развитието на бокса. Но предстои още много работа, за да изпълним целите, които си поставяме догодина. Чакат ни много тежки турнири и тези състезания, които преминаха, бяха етап по пътя към спечелване на квотите за Париж. Победите ни радват, но и при тях се правят грешки, които трябва да изчистим, за да вземаме още по-лесно мачовете си“, каза още специалистът.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес