Зареждане

Владимир Кличко ще продаде златния си олимпийски медал на търг

Владимир Кличко ще продаде златния си олимпийски медал на търг
Публикувано на: Март 29, 2012 в 12:30 ч

 Източник: БТА

 Златният олимпийски медал, спечелен от известния украински боксьор Владимир Кличко на олимпиадата в Атланта през 1996 година, ще бъде изложен на търг, а получените средства ще бъдат дадени за благотворителност. 

 
Търгът ще се състои в рамките на благотворителна гала-вечер на братята Кличко на 29 март в Киев, съобщи днес Фонд братя Кличко. По думите на Владимир Кличко, решението да продаде златния си олимипйски медал на търг е било взето заради това, че Музеят на историята на Киев, където се е пазел досега медалът, "няма свое помещение, а експонатите се съхраняват в плачевни условия". 
 
На търга ще бъдат продавани и картина на немския художник Армин Флосдорф, изобразяваща моменти от мача на Владимир Кличко с французина Жан-Марк Мормек, часовници с брилянти, направени във формата на отпечатъци от пръстите на Виталий Кличко, и др. Стартова цена на всеки един от предметите е 5000 евро. Събраните средства ще бъдат изразходвани за обновяване на спортните училища в Украйна и за организацията на лятната почивка на деца в неравностойно положение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес