Зареждане

Виталий Кличко готов да воюва срещу Русия

Виталий Кличко готов да воюва срещу Русия
Публикувано на: Януари 3, 2022 в 02:00 ч
Кметът на Киев и бивш шампион по бокс в тежка категория Виталий Кличко се присъедини към армията. Той твърди, че Украйна е във война и според различни медии обидил руския президент Владимир Путин, като го определил като "гангрена".

Украинският герой Кличко, който беше шампион по бокс и записа 45 победи и 2 загуби на ринга започна да участва в учения за териториална отбрана в Киев, където е кмет от 2014 година. 

Западни официални лица и медии обвиниха Москва, че събира войски и ресурси с потенциално намерение да нахлуе в съседната си страна. От Москва многократно отричат, че се планират каквито и да било действия срещу Украйна. 

В интервю за британската медия The Daily Telegraph Кличко каза още за Русия и родината си:

Много от нас служиха в армията и тези умения трябваше да бъдат възстановени. Мисля, че такова обучение е от съществено значение за висшите и средните служители на страна, която е във война от почти осем години. 

Мисля, че става дума повече за черти на характера, които споделят всички професионални спортисти. Самодисциплината, педантичността, постоянството и силното чувство за фокус са ключови принципи, които ви помагат да успеете, независимо какво правите. 

Връзките ми са много полезни и ми дават голямо предимство, защото Украйна не може да преодолее тежките предизвикателства, пред които е изправена без приятели и надеждни партньори. 

Украйна избра европейския път и иска да се утвърди като законен член на европейското семейство – исторически, географски и психически

Благодаря на Борис за цялата подкрепа, която Великобритания дава на Украйна. Също така бих го уверил, че помощта на нашите партньори, с които споделяме демократичните ценности е от решаващо значение за нас.

Трябва ли две страни да воюват заради натиск отвън ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес