Зареждане

Увереният Паркър е надъхан преди предизвикателството на Джан

Увереният Паркър е надъхан преди предизвикателството на Джан
Публикувано на: Февруари 28, 2024 в 05:20 ч
Треньорът Анди Лий признава, че новозеландският боксьор Джоузеф Паркър тренира с нова мотивация преди двубоя си с Жилей Джан на 8 март в Саудитска Арабия .

Паркър постигна вероятно най-добрата си победа в кариерата, като  през декември надви Деонтей Уайлдър, и в резултат на това бившият шампион на WBO в тежка категория лети нагоре в класациите.

Лий е в Саудитска Арабия от няколко седмици, защото беше в лагера сТайсън Фюри. Лий е доволен от работата на Паркър преди поредната висока задача.

"Джо е доста срамежлив, не се издава много", каза Лий. "Не се издава много, но е пълен с вяра и тренировките и начина, по който се напъва в залата с тежести, на бягащата пътека, с фитнеса, а също и на боксовия ринг, и как се справя в спарингите. ... Той е изпълнен с мотивация."

Паркър е на 32 години и има 34 победи и три загуби. Той работи с Лий повече от година и сега Лий наблюдава своя боец, който се издига високо.

"Джо е много умен боец, много опитен боец", каза Лий. "Той има кондиция към всичко това, така че той е точно там където трябва да бъде.

"И той знае всичко това. Няма никакви съмнения и това му дава увереност да влиза в тези големи битки, вярвайки, че ще спечели."

Отчасти именно партньорството между треньор и боксьор вдъхна нов живот на Паркър, но също така и вярата, която Паркър е заслужил, изпълнявайки плана за игра толкова стратегически и безупречно срещу Уайлдър.

"Това, което той направи срещу Уайлдър подобри увереността на Паркър", каза Лий. "Но подготовката за него, мислите, които минават през ума ти, съмненията, че можеш да загубиш подобен бой, а след това отиваш и се представяш по този начин и го преодоляваш. ... Сега влизаме в боя с много подобна нагласа."

40-годишният Джан е фаворит. Ако Паркър спечели, Джан има договор за реванш, който ще трябва да се състои преди октомври. Отново Паркър е аутсайдерът. 

"Въпреки че направихме това с Уайлдър, ние сякаш се връщаме в изходна позиция", каза Лий. "С човек, който вероятно е по-голямо предизвикателство, по-опасен от Уайлдър, така че трябва да бъдем със същото мислене, със същия фокус."

Двуметровата китайска звезда е 26-1-1 с 21 спирания и два пъти е спирал човека, който за последно победи Паркър - английския претендент в тежка категория Джо Джойс.

Джан е с обратен гард и макар да е рисков като Уайлдър, той е изключително различен боксьор с различни оръжия от тежката ръка на американеца.

"Те не биха могли да бъдат по-различни, във всяко едно отношение", каза Лий. "Те са напълно различни. Джан е голям, тежък, играе с контраатаки, доста умен и внимателен, и е много добре обучен. В сравнение с Уайлдър, Уайлдър е обратното на всички тези неща."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес