Зареждане

Усик се отдръпва от пътя на Кобрата

Усик се отдръпва от пътя на Кобрата
Публикувано на: Октомври 31, 2019 в 08:12 ч
Александър Усик може изненадващо да се отмести от пътя на Кубрат Пулев и битката за световните титли, които в момента са притежание на Анди Руис, съобщава Агенция Фокус.

Украинецът влезе с гръм и трясък в тежка категория и след като стана абсолютен шампион в полутежка, нокаутира в седмия рунд Чаз Уидърспун на 12 октомври. Само с този мач той стана официален претендент на WBO и получи равно право с Кобрата за бой с победителя от реванша Руис - Антъни Джошуа (7 декември в Саудитска Арабия). Българинът е №1 по линия на IBF и при очакван успех над Райдел Букър следващата събота във Фресно, Калифорния, ще защити това си звание.

Оказва се обаче, че от WBC имат други планове за Усик. Организацията, базирана в Мексико, ще търси начин да прати украинеца на ринга срещу световния шампион Дионтей Уайлдър още през следващата година.

При обновяването на ранглистата там вчера украинецът е под № 5, което ще му позволи да предизвика Бронзовия бомбардировач. Двамата с американеца размениха закани в последно време през социалните мрежи и действително могат да се срещнат, стига преди това Уайлдър да победи Луис Ортис на 23 ноември в Лас Вегас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес