Зареждане

Уличният крал Томас Войтела преди BKFC: Идвам, готов да се бия до смърт

Уличният крал Томас Войтела преди BKFC: Идвам, готов да се бия до смърт
Публикувано на: Февруари 28, 2024 в 05:29 ч
Грандиозното бойно шоу по бокс с голи ръце BKFC 58 ще се проведе на 22-ри март - няколко месеца след като първото издание на международния турнир в Европа се проведе на същото място - Арена София.

Във второто издание тук участие ще вземат няколко от победителите в BKFC 54 през ноември. Един от тях е Томас Войтела от Словакия.

20-годишният млад боец е изключителен биткаджия - той има дълга кариера в аматьорския ММА, а след това се впуска директно в най-бруталните правилници като боевете с голи ръце, муайтай и летуей.

И всичко това започва от ранна детска възраст.

"Когато бях 5-годишен, бях голям фен на Брус Лий. Гледах неговите филми всеки ден и когато станах тийнейджър бях убеден, че искам да се занимавам професионално с бойни спортове. Тогава започнах. Сега съм професионален боец в боевете с голи ръце, тайбокс, летуей, а скоро ще се пусна и в професионалния ММА," сподели Войтела за MMA.BG.


Боевете с голи ръце обаче са 'голямата любов' на "Дракона", както е прякора на боеца от Словакия. След като става шампион в един от най-кървавите турнири по боеве без правила "Krali ulice" (Крале на улицата), Войтела е убеден, че може да покаже на какво е способен и в голяма организация като BKFC.

"Битките с голи ръце са много екстремни. Харесват ми, защото преди години боксовите звезди са се били без ръкавици - сега можем да го правим и ние.

Подписах с BKFC след като станах шампион на словашката организация 'Крале на улицата'. Отдавна исках да се бия в BKFC и когато получих тази възможност не се колебах дори за миг. Веднага приех."


След години участие в изключително тежки и сериозни битки, Войтела е убеден, че най-силното му оръжие са интелетка му при водене на двубой.

А също и мотивацията, че е готов да стигне докрай.

"В боевете с голи ръце ми харесва, че е кървав спорт. А и феновете искат да виждат кръв и насилие. Когато изляза да се бия, давам цялото си сърце. Винаги съм готов да се бия до смърт."

При дебюта си в BKFC през ноември Войтела победи българския боец Здравко Димитров. Сега отново на българска земя го очаква друг българин - Илиян Адрианов, който се готви при емблематичния треньор Кирил Алексиев. Адрианов има изключително атрактивна игра в стойка и обича да разменя удари. За последно той събра овациите на българската публика в състезанието ММА Bushido миналата година, отново организиран от Любомир Геджев и LG Sports & Entertainment. Сега Адрианов излиза да отмъсти за българската загуба и да защити флага на България пред родна публика.


Това обаче не разколебава нито за миг Войтела, който идва, за да си свърши работата без излишни емоции.

"Опонентът ми е с много добри умения и няма как да предположа какъв би могъл да бъде края на битката, защото един удар може да реши всичко.

Нямам никакви лоши чувства срещу опонента ми. Ще се бием и по-добрият от нас ще победи. След битката можем да изпием по бира."

BKFC 58 ще включва бойци от 13 държави и Войтела е един от тях. "The Dragon" кани феновете да видят 12 незабравими зрелищни битки.

"Във файткартата има много насилие и кръв. Всички бойци се радваме да покажем на какво сме способни пред феновете на бойните спортове."Главната среща е между българските топ ММА бойци Калоян Колев и Тони Маркулев. В подглавното събитие ще излезе чудовището от Египет и шампион в 5 различни спорта, Рамадан Нууман, който ще се изправи срещу една от най-скандалните личности в бойните спортове на балкатните Васо "Психопата" Бакочевич.

Повече за бойното шоу може да видите в събитието във фейсбук или в официалната инстаграм страница на BKFC Europe.

Билетите за BKFC 58 започват на цени от 30 лв. и са налични на kupibileti.bg и grabo.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес