Зареждане

Уайлдър започва преговори за трети двубой с Фюри

Уайлдър започва преговори за трети двубой с Фюри
Публикувано на: Ноември 11, 2020 в 15:00 ч
Бившият шампион в тежката категория Дионтей Уайлдър ще започне преговори с екипа на Тайсън Фюри в опит да го привлече към трети двубой, какъвто счита че му се полага. Това бе съобщени от един от мениджърите на американеца, Шели Финкел.

Финкел сподели, че по време на преговорите ще се видят какви са различията и проблемите между двете страни, които пречат на реванша.

"В договора ни има клауза, че ако има несъгласие, ще се отиде на медиация и точно това ще се случи сега," заяви Финкел. "А след това и на арбитрация, ако това се окаже неуспешно."

Преговорите трябва да започнат тази седмица.

"Откачено е, но всеки започва да оспорва нещата в съда," сподели мениджъра на Фюри, Боб Аръм. "Доналд Тръмп оспорва изборите, Финкел оспорва договора. Такива са нещата."


В първата им битка двамата приключиха с равенство през декември 2018, а след това при реванша на 22 февруари Фюри нокаутира Уайлдър.

Договорът позволяваше загубилият да поиска трети двубой в 30-дневен срок, а битката трябваше да се проведе преди юли, въпреки че обичайните боксови договори позволяват отлагане с 90 дни, ако се налага някой от боксьорите да се възстанови от травма. Уайлдър имаше операция, освен това се случи и пандемията с коронавирус, като битката бе отложена за октомври, все още в законовия срок.

Но заради пандемията срещата им бе отложена отново. Двете страни се бяха съгласили да задържат нещата и да отложат двубоя за 19 декември в Лас Вегас. Според Аръм, Фюри е дал съгласието си тогава, но след това датата е пропаднала. Очакваше се двете страни да изчакат до 2021-ва, но в същото време започна и планирането на двубой между Фюри и непобедения европейски шампион Аги Кабайел от Германия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес