Зареждане

Уайлдър може да се бие за пояса на WBC в супер полутежка категория

Уайлдър може да се бие за пояса на WBC в супер полутежка категория
Публикувано на: Юли 4, 2024 в 02:00 ч
Президентът на WBC Маурисио Сюлейман каза, че санкциониращият орган ще одобри Дионтей Уайлдър за битка за титлата в супер полутежка категория. Тази категория, която е между тежка и полутежка категория с ограничение от 101,4 кг., е създадена през 2020 г. и е призната от WBC и WBA.

Лорънс Околи наскоро взе версията на WBC в тази категория, нокаутирайки Лукаш Розански през май. На Околи беше наредено да защитава пояса срещу Кевин Лерена, а Сюлейман настоява, че победителят от тази битка може да се изправи срещу Уайлдър, ако той подаде молба до WBC.

„Сигурен съм, че ако Уайлдър искаше да боксира в супер полутежка категория, то WBC щеше да го одобри като претендент. Не сме получили никакви искания от Дионтей.“, написа Сюлейман в социалните мрежи.

Уайлдър държеше титлата на WBC в тежка категория между 2015 и 2020 година. Той може да стане световен шампион в две категории, ако вземе короната в супер полутежка категория.

Много фенове се надяват, че "Бронзовия бомбардировач" ще се пенсионира след слабите му прояви срещу Джоузеф Паркър и Жилей Жaн в последните му две битки, въпреки че той все още официално не е окачил ръкавиците си.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес