Зареждане

Треньорът на Golovkin обясни възражението си към ръкавиците на Canelo

Треньорът на Golovkin обясни възражението си към ръкавиците на Canelo
Публикувано на: Август 31, 2018 в 08:08 ч
От отбора на Gennady Golovkin се свързаха с Невадската атлетическа комисия, за да предотвратят употребата на ръкавиците с марка 'No Boxing No Life' от страна на Canelo Alvarez.

Golovkin ще защитава своите IBO, WBA, WBC титли в реванш в средна категория с Canelo на 15-ти септември във Вегас.

Въпросната марка ръкавици е използвана от Canelo по време на подготовката му. Това е личен проект на Eddy Reynoso, който тренира Canelo. Използвани са на мексинаска почва за някои събития, както и в аматьорския турнир Copa Guadalajara.

От комисията вече са дали позволение ръкавиците да се ползват на 13-ти септември, когато ще има събитие на Golden Boy Promotions в Лас Вегас.

Abel Sanchez, който тренира Golovkin обаче, не иска Canelo да ги използва в срещата с Golovkin.

"Ако обърнете внимание, ще разберете, че това са ръкавици, които никога не са ползвани в шампионска среща. Като цяло даже не са ползвани в битка от 4,6, 8 и дори 10 рунда в Щатите."

"Не смятаме за редно да ги ползва, защото не са били тествани - не знаем дали няма да се разпаднат. Представете си ако се разпаднат в третия рунд и Canelo получи възможността да се възстанови или да си почине."

"Това просто са ръкавици, които не са били тествани. Нямаме проблеми с други марки, просто искаме да знаем какво да очакваме от ръкавиците, за да сме сигурни, че няма да се разпаднат. Ръкавиците са изключително важни в битка и това няма нищо общо с факта дали са мексикански или не."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес