Зареждане

Терънс Крауфорд и Ерол Спенс се съгласиха на двубой през юли

Терънс Крауфорд и Ерол Спенс се съгласиха на двубой през юли
Публикувано на: Май 24, 2023 в 18:00 ч
Дълго обсъжданият сблъсък в полусредна категория между Терънс Крауфорд и Ерол Спенс изглежда все по-близко до реалността.

От месеци техните представители преговарят за условията на обединителния двубой за титлите им. Дългоочакваният им сблъсък, който по предварителна информация е насрочен за 29 юли в T-Mobile Arena в Лас Вегас, ще стане факт, ако и двамата боксьори подпишат договорите си.

Датата на техния двубой може да се промени, ако те не финализират договора си навреме, за да се промотира правилно това, което ще бъде PPV събитие на Showtime.

Майк Копингер от ESPN.com съобщи по-рано днес, че Крауфорд и Спенс са се договорили за условията и най-накрая ще се бият след девет седмици. Според Копингер, който и да загуби, може да активира клауза за реванш в рамките на 30 дни след двубоя като част от договора на Крауфорд за два двубоя с Premier Boxing Champions на Ал Хеймън.

Непосредственият реванш, както съобщава Копингър, ще трябва да се състои преди края на 2023 г.

Ако не се стигне до равенство или отказ от участие, техният двубой ще короняса първия напълно обединен шампион в полусредна категория в ерата на четирите пояса в бокса.

Крауфорд и Спенс очакваха да се бият през ноември, но това безславно се провали през октомври след месеци на преговори.

Крауфорд твърдеше, че финализирането на сделката е отнело твърде много време, поради което той направи незадължителна защита на титлата си на WBO срещу Дейвид Аванесян. Крауфорд (39-0, 30 нокаута) нокаутира руснака Аванесян (29-4-1, 17 нокаута) в шестия рунд на двубоя им на 10 декември в CHI Health Center в Омаха, Небраска, родния град на 35-годишния Крауфорд.

Спенс (28-0, 22 нокаута) от ДеСото, Тексас, не се е бил от 13 месеца. Шампионът на IBF/WBA/WBC победи бившия шампион на WBA Йорденис Угас (27-5, 12 КО) с технически нокаут в 10-ия рунд в последния си двубой, който се състоя през април 2022 г. на стадион AT&T на Далас Каубойс в Арлингтън, Тексас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес