Зареждане

Теди Атлас хвали Нгану: Техниката му е по-добра от тази на Уайлдър

Теди Атлас хвали Нгану: Техниката му е по-добра от тази на Уайлдър
Публикувано на: Ноември 18, 2023 в 20:20 ч
Теди Атлас се занимава с бокс по-дълго, отколкото някои бойци са живи. Атлас е смятан за експерт - от треньор на Майк Тайсън и Тим Брадли до коментатор на някои от най-запомнящите се битки в историята.

С богатите познания, които има зад гърба си, той не разбира смисъла на кросоувър бокса - когато бойците от UFC захвърлят малките си ръкавици, излизат от опасните предели на клетката и влизат на боксовия ринг.

Конър Макгрегър даде началото на тази тенденция през 2017 г. срещу Флойд Мейуедър. Оттогава колегите му от ММА направиха всичко възможно да станат част от нещо подобно, но нищо не набра достатъчно скорост, за да премине границата.

Франсис Нгану обаче донесе повече от достатъчно зрители и интрига, за да се случат нещата. И така, след като бившият шампион на UFC в тежка категория обеща, че преходът му далеч не е рекламен трик, Тайсън Фюри зяпна, докато Нгану продължаваше да се хвали с уменията си.

Фюри никога не е приемал сериозно звездата, която преминава през тежка категория, но след като му дадоха добра сума пари, той си помисли защо не? Не можеше да си представи по-лесно заплащане. С парите, които вече бяха внесени в сметката му, Фюри беше убеден, че Нгану не е нищо повече от спаринг мач... така правеше и Атлас.

Бившият уважаван треньор уважаваше желанието на Нгану да премине през въжетата, но не можеше да намери път, по който да измъкне победата. След като двамата тежкоатлети започнаха да разменят юмруци на 28 октомври, Атлас не можеше да повярва на това, което е видял.

Работата с крака на Нгану, пагубната му нокаутираща сила и недооценената му защита - всичко това се предаваше безпроблемно. Във втория фрейм бившият шампион на UFC повали настоящия носител на титлата на WBC. По време на10-рундовия сблъсък той напълно превъзхождаше бъдещия член на Залата на славата.

Нищо в представянето на Нгану не беше прагматично. И дори новият претендент за титлата в тежка категория да загуби с близко и противоречиво разделено решение, Атлас гледа отвъд тези съмнителни резултати. От негова гледна точка, не само че Нгану е истинският играч, но и вярва, че той е по-добър от горе до долу от една установена звезда от Алабама. 

"Неговата техника е по-добра от тази на бившия шампион в тежка категория Деонтей Уайлдър", казва Атлас. "При него нещата не са на шега, а са сериозни".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес