Зареждане

Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър в брутален бой с 4 нокдауна

Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър в брутален бой с 4 нокдауна
Публикувано на: Октомври 10, 2021 в 07:40 ч
Двама от най-добрите боксьори в света премериха сили. Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър направиха своята трилогия, която се проведе в Лас Вегас. Преди близо 2 години Фюри смаза Уайлдър и го победи с нокаут в 7-мия рунд.
 
Така той му взе титлата в тежка категория на WBC и непобедената статистика. Уайлдър твърдеше, че се подобрил и феновете нямаха търпение да видят дали това е така. Уайлдър даде всичко от себе си, но просто Фюри беше с класи над него. Тайсън успя да спечели с нокаут в 11-тия рунд и остана непобеден на ринга.


Тайсън навлезе в серия от 31 поредни победи и защити титлата си на WBC. Уайлдър от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби с нокаут. Не е ясно какво следва за него, но почти сигурно той е аут от големите битки в бокса.

Вижте също: Тайсън Фюри: Никога не се съмнявайте в мен

Първи рунд: Уайлдър започва много агресивно с джабове в тялото. Фюри за сега само се защитава. Уайдлър продължава с джабове, а Фюри опитва удар в главата и веднага се  вкопчва в клинч. Фюри с джаб в тялото. В края на рунда Фюри вкара комбинация от ляв и десен, а в последните секунди и тежко кроше, но Уайлдър някак си го поема.

Второ рунд: Уайлдър пак започна агресивно и разчиташе на джабове в главата и тялото. Фюри не му оставаше длъжен и вкара няколко тежки крошета. Дионтей притистна Фюри към въжетата, но Тайсън изригна и му вкара комбинация. Клинчовете бяха чести в този рунд, който беше доста равностоен.

Трети рунд: Фюри започна да влиза в ритъм и смаза Уайлдър с тежки леви крошета. Дионтей също вкара добри десни и джабове. В края на рунда  Фюри го прати в нокдаун. Уайлдър се изправи, но не беше адекватен. В последните секунди Уайлдър не знаеше къде се намира и беше разклатен, но гонга го спаси.

Четвърти рунд: Уайлдър започна да сваля оборотите, а Фюри ставаше все по-опасен. Тежки размени видяхме в този рунд. В последната минута Уайдлър беше наранен, но успя да прати Фюри два пъти в нокдаун. Тайсън успя да оцелее до края на рунда.

Пети рунд: Уайлдър влезе мотивиран след двата нокдауна. Той започна активно с джабове. С течение на времето Фюри взе превес и започна да води. Той разклати сериозно Уайдлър, който остана на крака. В този рунд по-доброто беше от страна на Тайсън.

Шести рунд: Двамата размениха брутални бомби в този рунд. Клинчовете отново бяха често явление, където двамата пак разменяха удари. Уайдлър изглеждаше доста изморен. Нито един от двамата не е готов да отстъпи. Фюри пак изглеждаше по-добре и в този рунд.

Седми рунд: Този рунд протече под диктовката на Фюри, който беше много активен и агресивен. Фюри разпилява Уайлдър, който едвам си стои на краката. Само клинчовете успяха да спасят Уайлдър от нокдаун. Нещата не изглеждат добре за него.

Осми рунд: Фюри отново започва наказателна акция. Той вкарва повече и по-тежки удари. Уайлдър не спря да върви назад и да поема тежки крошета. Фюри разклати Уайлдър отново, но той показва огромно сърце и боен дух и остана на крака.

Девети рунд: Фюри изглежда много по-добре. Преди началото лекар се качва на ринга, за да говори с Уайлдър. Дионтей поема ударите на Фюри и му привлича вниманието с тежък десен. Тайсън поема инициативата и отново печели рунда с тежките си джабове.

Десети рунд: Фюри продължава с доминацията и в последната минута праща Уайлдър в нокдаун. Дионтей е в режим на оцеляване. В зомби мод Уайлдър вкарва тежки крошета и успява да нарани Фюри, но сирената ги спира.

Единадесети рунд: Уайлдър не излгежда добре и стои на крака само и единствено благодарение на голямото си сърце. Фюри натиска здраво и наранява Уайлдър, който се спясява в клинча. Тежък десен оувърхенд от Фюри и това е всичко. Рефера спира битката и победа с нокаут за Фюри.


Това със сигурност беше една от най-великите битки в историята на бокса.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес