Зареждане

Тайсън Фюри - Дилиън Уайт чупи рекорд по посещаемост

Тайсън Фюри - Дилиън Уайт чупи рекорд по посещаемост
Публикувано на: Април 18, 2022 в 02:00 ч
Организаторите на битката между световния шампион в тежка категория на WBC британеца Тайсън Фюри и неговия сънародник Дилиън Уайт очакват 94 000 зрители да дойдат на стадион "Уембли", където ще се проведе голямата битка. Това съобщават от BoxingScene. 

Ако всички билети бъдат разпродадени, тогава това ще бъде рекорд за посещаемост на боксов мач в 21 век. Рекорд беше записан през 2017 година, когато 88 000 души видяха на живо битката между британеца Антъни Джошуа и украинеца Владимир Кличко. 

Прави впечатление, че 85 000 билети за битката между Фюри и Уайт бяха разпродадени в рамките на три часа след началото на продажбата им на 2 март. Фюри и Уайт ще се бият този уикенд в Лондон.

Фюри ще грабне 32,8 милиона долара, а Уайт ще прибере 8,2 милиона долара. 

Тайсън е с рекорд 31-0-1 в бокса и освен титлата, ще брани и своя непобеден статут. За последно той победи Дионтей Уайлдър с нокаут през октомври 2021 година. Фюри е спечелил 22 от срещите си с нокаут и се закани, че ще нокаутира и Уайт.

Дилиън от своя страна е с рекорд 28-2 в бокса и идва след победа над Александър Поветкин. Уайт го нокаутира в края на март 2021 година и отмъсти за загубата, която Поветкин му нанесе с нокаут няколко месеца по-рано.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес