Зареждане

Танк Дейвис в страхотна форма на кантара с Мартин; следващият е Ломаченко?

Танк Дейвис в страхотна форма на кантара с Мартин; следващият е Ломаченко?
Публикувано на: Юни 15, 2024 в 09:06 ч
Гервонта Дейвис демонстрира добра физическа форма и направи акцент в петък, като се претегли под лимита за лека категория за защитата на титлата на WBA срещу претендента Франк Мартин в събота вечер.

Докато 29-годишният Дейвис подчертаваше превъзходната си форма, правейки задно салто на сцената за публиката на претеглянето в залата, той също така изпрати послание, че леката категория е неговият истински дом, дори и когато множество големи шампиони  биха искали да го изкушат да се премести там, където досега е бил световен шампион.

"Ще бъде лудост там", каза Дейвис. "Надявам се, че Mартин е тренирал здраво. Ще бъде страхотна нощ за бокса."


А една по-голяма нощ може би е на прага да последва прогнозираната победа на Дейвис.

Източник, свързан с преговорите, че украинският шампион в три дивизии и носител на пояса на IBF в лека категория Василий Ломаченко (18-3, 12 нокаута) е потвърдил пред промоутъра си Top Rank, че ще се бие отново, а Top Rank и Premier Boxing Champions са започнали преговори за организиране на обединителен двубой Дейвис-Ломаченко, като в момента целевият месец е ноември.

"Няма да говоря сега в медиите", заяви председателят на Top Rank Боб Аръм. "Чакайте. Нека видим какво ще се случи утре вечер."

36-годишният Ломаченко копнее за двубой с Дейвис от пет години и наскоро проведе продължителен разговор с мениджъра си Егис Климас, в който изрази интереса си да продължи кариерата си въпреки разсейващите фактори на войната на страната му с Русия.

Първо Дейвис трябва да се погрижи за представянето си срещу Мартин, който се заяде с Дейвис по време на срещата им и изяви готовността си за един от най-разрушителните нокаутьори в спорта след дълъг лагер с треньора на 2022 г. Дерик Джеймс в Тексас.

"И двамата сме готови за битка", каза Мартин на сцената. "Аз съм куче. Утре вечер ще изляза на върха - не ме интересува кой е той.

"Това е всичко, този момент точно тук. Това е от цялата упорита работа и от всички жертви. Аз излизам на върха утре. Просто знайте това."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес