Зареждане

Свилен Русинов: Инински извади бокса ни от гроба

Свилен Русинов: Инински извади бокса ни от гроба
Публикувано на: Септември 2, 2016 в 08:15 ч
Източник: novsport.com
Големият български боксьор от близкото минало Свилен Русинов се изказа в подкрепа на президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински по повод обвиненията, хвърлени върху него от Павел Сяров, Стойка Петрова и Пламен Янков. Бронзовият медалист от игрите в Барселона през 1992 г., световен вицешампион от Сидни (1991) и Тампере (1993) и европървенец от Бурса (1993) заяви, че обвиненията, че Инински работи във вреда на спорта са безпочвени, съобщава novsport.com.
 
„Аз подкрепям мнението на Михаил Таков и Николай Джелатов, които вече заявиха, че вината за състоянието на бокса ни не е във федерацията. Напротив, Краси Инински прави всичко по силите си, за да помага на клубовете и на треньорите. А ние вече как работим и как го правят в националния отбор - е друг въпрос – сподели Русинов, който от година насам работи като треньор в новосъздадения клуб „Локомотив“ в Горна Оряховица. - Сигурен съм обаче, че ако се съберем и разговаряме по тези въпроси, ще изчистим проблемите. Но да се хвърля вината върху Инински – човек, който извади бокса от гроба, е нелепо“.

Според Свилен Русинов обаче трудно вече би се върнала предишната слава на българския спорт, защото „времената са различни“ и „трудно се работи с днешните младежи“.

За него недоброто класиране на тримата ни олимпийци в Рио се дължи и на факта, че с тях не са били треньорите, които най-добре ги познават, а именно личните им наставници. „Не казвам, че кубинският специалист и Палми Ранчев нямат качества или не работят добре, но Арате имаше много малко време с тях. Все си мисля, че ако личните треньорите на тримата бяха в Рио, можеше и да се представят по-добре. Това обаче са лесно поправими неща. Като цяло боксът ни върви в правилната посока“, коментира единственият българин, победил на ринга Виталий Кличко като аматьор.

За големия ни боксьор когато има конкуренция в дадена категория е нормално да се организира спаринг и да се поканят най-добрите съдии да го реферират. „Запознат съм с мача между Станимира и Стойка. Решението е взето и всеки трябва да се съобразява с него“, завърши носителят на много отличия за България от големи първенства по бокс.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес