Зареждане

Стойка Кръстева в Топ 8 на Игрите в Токио

Стойка Кръстева в Топ 8 на Игрите в Токио
Публикувано на: Юли 30, 2021 в 08:47 ч
Блестяща Стойка Кръстева се класира за 1/4-финалите на боксовия турнир от Олимпийските игри в Токио. Двукратната европейска шампионка и носител на два сребърни медала от световни първенства изигра страхотен мач и направи нова стъпка към спечелване на отличие от японската столица.

В категория до 51 килограма родната звезда наложи по убедителен начин волята си над американката Вирджиния Фукс. Българката стигна до категоричен успех с 5:0 съдийски гласа, което я класира в Топ 8 на Игрите. Това бе втора поредна победа за Стойка над тази съперничка, след като тя записа сходен резултат и на Купа „Странджа” по-рано през годината.

Двубоят започна равностойно, като и двете търсеха дистанцията, играейки с обратен гард. Американката бе привидно по-активна, но по-точните попадения, със серии от ъперкъти и десни прави, дойдоха от ръкавиците на Кръстева, което й донесе лек превес в съдийските карти.

Във втория рунд Фукс повиши агресията и използваше на моменти нечисти действия в близката дистанция. Родната националка обаче запази хладнокръвие, като много умело контрираше с ляв прав, опитвайки се да охлади ентусиазма на съперничката си. В резултат съдиите оцениха по достойнство стореното от нея и тя поведе доста по-убедително в картите.

Този развой позволи на Стойка да води боя в третата част, без да допуска сериозни пробойни в защита си, за да затвори със самочувствие срещата и да погледне към 1/4-финалите.

Така Кръстева вече е на само една крачка от спечелване на медал в Токио. Припомняме, че класиране на полуфинал означава минимум бронзово отличие от боксовия турнир.

От медала я дели поставената под №2 в схемата Юан Чан от Китай. Двубоят ще е на 1 август, неделя, от 11:15 часа българско време.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес